Roti Soda Irlandia Tradisional

Roti soda Irlandia tradisional didamel ngan ukur opat bahan

Dinten ayeuna urang nuju ngadamel roti soda Irlandia tradisional kanggo dinten Saint Patricks! Roti soda Irlandia lemes sareng lembut di jero sareng ngagaduhan kerak anu raoseun garing di luar.

roti soda irlandia dina lawon bodas



Henteu aya ragi kanggo ngadamel roti soda tradisional Irlandia. Anu anjeun peryogikeun nyaéta opat bahan saderhana.



kumaha carana ngadamel keusikan pie seger
  1. Pastry atanapi tipung jajan
  2. Soda kuéh
  3. Siki
  4. Uyah

Éta pisan! Kaopat bahan ieu nyayogikeun roti anu raos anu raoseun seger tina oven sareng dibungkus dina mentega sareng macét.

roti soda irlandia tradisional



Naha anjeun kedah nganggo pastry atanapi tipung jajan kanggo roti soda Irlandia Otentik tétéla?

Kuring parantos ningali seueur resép online pikeun roti soda Irlandia anu nganggo tipung Sagala Tujuan sareng jujur, upami anjeun nganggo tipung ieu roti anjeun bakalan tangguh. Anjeun leres-leres kedah nganggo protéin rendah, tipung lemes sapertos jajan atanapi tipung pastry supados roti anjeun saé sareng lemes sareng henteu padet.

bahan roti soda irlandia tradisional dina mangkok jelas sareng gelas ukur

Baca di handap pikeun sajarah roti soda Irlandia sareng naha jajan sareng tipung pastry dianggo tibatan Sadaya-tujuan atanapi tipung polos.



Naon roti soda Irlandia Tradisional?

Roti soda nyaéta roti gancang anu didamel nganggo baking soda tibatan ragi. Éta janten populér di Irlandia kira-kira dina jaman Kalaparan kentang Irlandia taun 1845-1849 salaku bahan pangan anu murah tapi ngandung gisi.

roti soda irlandia tradisional

Resep roti soda Irlandia tradisional ngan ukur nganggo opat bahan, Tepung, Uyah, Baking Soda, Buttermilk.



Abdi ilaharna nyedot pikeun resep anu saé tradisional sareng otentik tapi kuring kedah nyarios kuring langkung resep kana perobihan modéren anu ditambih mentega sareng endog. Sababaraha variasi ogé kalebet kismis atanapi arus anu masihan roti soda Irlandia raos langkung sakedik.

Naha anjeun peryogi buttermilk kanggo roti soda Irlandia Asli?

Roti soda Irlandia tradisional didamel tina bahan murah anu sayogi nalika éta.

Susu haseum saleresna anu aslina dianggo, sanés buttermilk. Susu asem nyaéta susu anu parantos haseum. Teu alus pikeun nginum. Janten dairies kedah mikirkeun cara ngajual susu anu sanés gunana.



buttermilk dina botol kaca dina serbet bodas. Cocooan sapi leutik di tukang

Meuli susu haseum langkung mirah tibatan ngagaleuh susu seger janten pilihan anu saé kanggo dipanggang. Tapi pikeun nyieun susu haseum tiasa dianggo dina resep, baking soda diperyogikeun pikeun nyababkeun réaksi (alias gelembung) supados roti naék naék.

Ayeuna, urang ngagaduhan buttermilk anu sami sareng susu haseum. Upami anjeun henteu ngagaduhan susu, anjeun tiasa nambihan dua séndok cuka bodas atanapi jeruk nipis kana dua gelas susu biasa sareng aduk.

kumaha ngadamel pancake buttermilk tanpa buttermilk

Anjeun tiasa nambihan 1 1/2 sendok krim tartar kana susu sareng kéngingkeun hasil anu sami.

Voila, péso buatan bumi.

Anjeun ogé tiasa ngagaleuh bubuk buttermilk yén anjeun nambihkeun kana cai sahingga anjeun tiasa gaduh susu buttermilk iraha anjeun hoyong tanpa hariwang ngeunaan éta bakal rusak dina kulkas.

Kumaha cara ngadamel roti soda Irlandia?

Ngadamel roti soda Irlandia moal gampang. Ayak saderhana tipung jajan, baking soda, sareng uyah teras ngadamel sumur di tengah. Tambihkeun dina satengah buttermilk anjeun sareng tilepkeun lembut bahan garingna ti luar ka arah tengahna. Teras tambihkeun dina sesa susu sareng tilep dugi ka sadayana diasuh.

ngadamel roti soda irlandia tradisional dina mangkok nganggo séndok kai

Bentukna kana bentuk bola kasar, lebukeun permukaan ku tipung sareng tong hilap neukteuk silang di luhur!

roti soda irlandia tradisional dina tuang belanda beusi tuang

Panggang dina oven Walanda atanapi wajan beurat kalayan wajan di luhurna. Éta pisan!

Naon hartosna salib dina roti soda Irlandia?

A salib sering motong kana luhur roti soda Irlandia sateuacan dipanggang. Potong ieu ngamungkinkeun roti tiasa leres sumebar tanpa pamisah sareng janten misshapen. Opat bagian ieu ogé katelah ' tegalan '. Nalika disajikeun, bagi roti kana saparapat nganggo salib dina luhur roti salaku pituduh.

Legenda Irlandia ogé nyatakeun yén salib dina roti ieu ngajaga roh-roh jahat!

kuali buleud ku liang di tengahna

roti soda irlandia tradisional dibungkus lawon bodas dina karinjang

Naha roti soda Irlandia leres-leres Irlandia?

Roti soda sanés didamel di Irlandia tapi urang Irlandia nyiptakeun naon éta ayeuna kusabab kabutuhan. Nalika baking soda sayogi salaku agén anu naék, urang Irlandia mimiti nganggona pikeun ngadamel roti anu murah tipung gandum usum salju lemes (alias jajan atanapi tipung pastry) anu biasa dipelak di lingkungan anu kasar Irlandia.

ruruntuhan imah pertanian irlandia lami

Sacara tradisional, ragi dianggo pikeun ngadamel roti tapi peryogi tipung gandum anu keras (alias tipung Serbaguna) supados tiasa dianggo kalayan saé anu mahal sareng sesah ditampi.

Saatos abad ka-20, sedengkeun sesa dunya ngalih kana roti ragi, urang Irlandia nyangkut roti soda na sahingga namina roti soda Irlandia.

Naon rasana roti soda Irlandia?

Pertama kali kuring tuang roti soda Irlandia kuring rada reuwas éta henteu sapertos roti. Roti aya namina. Tapi saleresna, roti soda Irlandia sapertos scone raksasa. Lemes sareng lemes dina jero tapi nganggo kerak anu garing.

Roti Soda Irlandia tradisional diiris dina piring sareng mantega sumebar. Loaf di tukang

Rasa roti soda Irlandia tradisional lumayan hambar. Henteu seueur rasa anu lumangsung dina roti ieu kusabab éta leres-leres maksadna disajikeun sareng tuangeun sapertos Stew Irlandia . Tékstur roti soda Irlandia otentik teguh tapi henteu tangguh sareng ngagaduhan kerak luar anu éndah.

Roti soda Irlandia anu amis tiasa ngagaduhan gula, endog, mantega sareng bahan sanés sapertos siki caraway sareng kismis ditambih. Versi modern roti soda Irlandia ieu sapertos biskuit amis atanapi scone dibanding roti sareng langkung lemes didahar tapi langkung resep tuang-tuang.

kumaha ngadamel kueh bodas tina corétan

roti soda irlandia amis

Naon cara anu paling saé pikeun tuang roti soda Irlandia?

Janten upami roti soda Irlandia sapertos scone raksasa maka cara anu pangsaéna pikeun tuang nyaéta sapertos nuju tuang scone. Haneut sareng sakedik mantega atanapi macét raos pang raosna.

dua irisan roti soda irlandia tradisional kalayan selai sareng mentega sumebar di luhur

Iris roti soda Irlandia anjeun sareng roti bakar éta pikeun sakitar dua atanapi dua menit pikeun haneutkeun teras di luhur ku mantega lemes. Kuring leres-leres resep nyiksikan haneut tina roti soda Irlandia énjing-énjing kalayan kopi kuring.

Hoyong langkung seueur resep Irlandia? Pariksa ieu kaluar!

Roti soda Irlandia anu amis
Kueh Krim Irlandia Bailey
Kue buludru héjo
Kueh bir Guinness

Roti Soda Irlandia Tradisional

Roti soda Irlandia tradisional didamel ngan ukur opat bahan. Rahasia nyaéta ngagunakeun tipung jajan kanggo anu paling otentik nyarap roti soda Irlandia. Waktos Persiapan:5 mnt Waktos Masak:Opat lima mnt Kalori:235kcal

Bahan-bahanna

  • 16 ons (454 g) tipung jajan atanapi tipung pastry (9% protéin atanapi langkung handap)
  • 1 1/2 sendok soda kuéh
  • 1 séndok téh uyah
  • 14 ons (397 g) mantega atanapi 14 ons susu ditambah 2 Sendok cuka bodas

Parabotna

  • Oven Walanda atanapi pot ageung katutup

Pitunjuk

  • Panaskan oven anjeun ka 425ºF
  • Ayak babarengan tipung anjeun, baking soda sareng uyah dina mangkok ageung
  • Ngadamel sumur di tengah teras nambihan satengah tina buttermilk anjeun, aduk sakedik pikeun ngagabung
  • Tambahkeun dina sesa buttermilk anjeun sareng teras-terasan aduk nepi ka adonan caket
  • Tempatkeun adonan caket kana bangku kerja anu dilebur tipung
  • Melu adonan sababaraha kali (2-3) pikeun ngabentuk bola tapi ulah dianggo teuing-na atanapi roti na bakal tangguh.
  • Anggo péso seukeut pikeun motong 'palang' dina luhur adonan supados tiasa dilegaan nalika dipanggang
  • Tempatkeun adonan kana oven Walanda sareng tutupna. Panggang dina 425ºF salami 30 menit teras buka sareng Panggang salami 15 menit deui atanapi dugi ka suhu internal roti anjeun ngahontal 195ºF-200ºF
  • Nyayogikeun roti soda Irlandia anjeun haneut sareng mantega sareng jam atanapi atanapi di sisi lauk anu raoseun. Roti ieu bakalan tetep dugi ka dua dinten tapi leres-leres dimaksad nalika didamel.

Catetan

Tepung jajan atanapi pastry penting pisan dina resep ieu pikeun roti lembut anu saé. Milari tipung lemes atanapi tipung protéin rendah di daérah anjeun kalayan kadar protien 9% atanapi kirang. Anjeun tiasa gaganti mantega pikeun susu biasa ditambah 2 Séndok cuka bodas ditambih Anjeun tiasa ogé ngagunakeun buttermilk tipung sareng cai Kanggo hasil anu pangsaéna, baca tulisan blog sareng resep pikeun nyingkahan kasalahan umum. Anggo skala pikeun beurat bahan anjeun (kalebet cairan) kacuali dititah anu sanés (Sendok, sendok, ciwit sareng sajabana). Ukuran métrik aya dina kartu resep. Bahan skala langkung akurat tibatan nganggo cangkir sareng ngabantosan mastikeun kasuksésan resep anjeun. Ukuran métrik (gram) sayogi ku ngaklik kotak alit handapeun bahan dina kartu resep dilabélan 'métrik' Praktek Mise en Tempat (sadayana aya dina tempatna). Ukur bahan anjeun sateuacana sareng siapkeun sateuacan anjeun mimiti nyampur pikeun ngirangan kasempetan ngahaja ngantepkeun hiji hal. Coba ngagunakeun bahan anu sami sareng anu resep. Upami anjeun kedah ngadamel substitusi, waspada yén resepna henteu tiasa kaluar sami. Kuring nyobian daptar substitusi dimana mungkin.

Gizi

Ngalayanan:1ngalayanan|Kalori:235kcal(12%)|Karbohidrat:44g(lima belas%)|Protéin:8g(16%)|Gajih:3g(5%)|Gajih jenuh:1g(5%)|Kolesterol:5mg(dua%)|Natrium:549mg(2. 3%)|Kalium:124mg(4%)|Serat:1g(4%)|Gula:3g(3%)|Vitamin A:82IU(dua%)|Kalsium:66mg(7%)|Beusi:1mg(6%)