Resep Kue Lembut Vanilla Bundt

Kueh kebat vanili beueus ku buttermilk glaze sareng remuk lembut

Kueh bundan vanili ieu teu aya anu matak pikaboseneun. Éta naék éndah kalayan kulit emas di luarna janten ngaleupaskeun ogé tina panci cake bundt. Ditutupan henteu ngan hiji tapi dua glasur mastikeun yén kuéh bundar vanili ieu tetep beueus sababaraha dinten. Sampurna pikeun liburan nalika kulawarga nganjang. Baca deui pikeun diajar sadayana anu anjeun peryogi kauninga ngeunaan ngadamel kuéh bundar vanili anu sampurna!



kueh bundar vanili sareng glas vanilla

Ti mana jajan bundt éta asalna?

Ok upami anjeun gék gula sapertos kuring, anjeun panginten tiasa resep terang ti mana jajan bundt éta asalna. Éta jenis pikaresepeun!



Kueh bundt dipercaya asalna ti Jérman sareng sami sareng éta Muih Gugelhupf ti Éropa anu didamel tina adonan ragi (biasana nganggo kacang sareng buah-buahan) sareng dipanggang dina wajan hiasan, bentukna tabung. Kue ieu biasana langkung jangkung sareng ceking tibatan kuéh bundt anu khas.



Kecap 'bund' dina basa Jérman hartosna dihijikeun atanapi ngabeungkeut jadi hiji téori nyaéta 'bund cake' dingaranan kitu sabab éta disajikan dina rapat sosial atanapi pikeun jalma anu anjeun émosikeun atanapi sacara sosial.

Nalika imigran Jérman sumping ka Amérika, aranjeunna henteu tiasa nyandak panci Gugelhupf na sabab didamel tina beusi atanapi keramik kandel, sahingga beurat teuing pikeun ditempuh. Kiwari, panci jajan bundt sakumaha anu urang terang langkung ringan, pondok sareng buleud tibatan panci tradisional Gugelhupf.

kueh gugelhupf
Pastry alsatian tradisional: Kouglof sareng kismis sareng almond

Dina taun 1940an, H. David Dalquist anu janten pendiri perusahaan Barang Nordik , nyiptakeun vérsi aluminium tina panci Gugelhupf tradisional. A 't' ditambihkeun kana bund name kusabab mérek alesan sahingga anu mimiti 'bundt cake pan' lahir. Sareng éta dikepak. Teu aya anu resep mésér éta.



Nordic Ware ampir-ampiran deui pan kusabab kurang minat. Dina 1966, Ella Helfrich, janten tempat kadua dina taunan Pillsbury Panggang-Pareum sareng menang $ 5,000 ku resep jajan bundt na, éta torowongan fudge . Ieu nyababkeun langkung ti 200.000 paménta pikeun wajan jajan ti masarakat. Saprak harita langkung ti 60 juta panci jajan bundt parantos dijual sareng éta téh pan anu paling dijual di Amérika Serikat.

torowongan fudge bundt cake

Naon anu ngajantenkeun cake bundt janten cake bundt?

Ieu bisa jadi anti klimaks tapi jajan bundt sacara harfiah nyaéta jajan anu dipanggang dina panci cake bundt. Kahiji kalina kuring ngadamel jajan bundt nyaéta pikeun pasanggiri tv anu dingaranan Duff til Fawn. Kuring ngarobih abdi resep kueh jeruk nipis kana jajan mini rosemary bundt ku glasry berry marion. Éta mangrupikeun résiko ageung pikeun ngalakukeun anu ngeunah tapi untungna Duff resep resep sareng kami meunang!



Janten teu aya resep jajan bundt tunggal tapi kuéh bundar vanili ieu mangrupikeun awal anu saé. Anjeun tiasa nyaluyukeun rasa kana jajan bundt ieu ku nambihan buah garing, kacang, coklat, puree atanapi bumbu. Kemungkinan rasa sacara harfiah henteu aya tungtungna!

nutup kuéh kebat vanili beueus

Bahan jajan bundt vanili

Upami anjeun nuturkeun kanal kuring, anjeun bakal terang kuring rada kataji mantega . Sareng leres tah! Éta bahan sihir pikeun ngajantenkeun jajan sagala beueus sareng lezat. Minyak sayur mangrupikeun bahan sanés anu kuring anggo pikeun ngajaga kuéh kuring lembab sapertos abdi kuéh buludru beureum sareng abdi kuéh rempah waluh . Abdi ogé ngagunakeun vanili kualitas luhur ti Nielsen-Massey . Vanili mahal pisan tapi nalika éta hiji-hijina rasa dina jajan anjeun, ayeuna waktosna nganggo! Langkung saé vanili, raos na langkung saé.



bahan jajan bundt

kumaha ngadamel adonan pancake seni

Kumaha carana ngadamel kueh bundan vanili anu sampurna

  • Pastikeun bahan na dina suhu kamar.
  • Ukur bahan-bahan kalayan ati-ati sareng tepat ku beurat (tingali catetan dina kartu resep.)
  • Entong nyampur teuing kuéh atanapi anjeun tiasa ngerjakeun langkung seueur gluten sareng kéngingkeun liang ageung disebat tunneling.
  • Tambihkeun endog, hiji-hiji, sambel dugi ka konéngna ngaleungit.
  • Salawasna tambihan bahan garing sacara bergantian sareng cairanana, dimimitian sareng ditungtungan ku bahan garing.
  • Pikeun nyegah gelembung hawa, lalaunan sendok adonan kana loyang anu tos disiapkeun.
  • Muka panto oven hungkul nalika siap mariksa kasuburan.

* perhatoskeun: anjeun tiasa ngarobih rasa kuéh bundt anjeun ku mareuman ekstrak, nambih semangat, buah garing, kacang, coklat atanapi puri

kueh bundan vanili

Sakumaha lengkep anjeun ngeusi panci jajan bundt?

Anjeun panginten panginten pan jajan bundt anjeun henteu cekap cekap tapi aya seueur adonan dina panci ieu sareng bakalan naék pisan.

  • Eusian panci anjeun kira-kira 2/3 cara pikeun nyingkahanana tina kaluar tina luhur atanapi kéngingkeun kubah.
  • Ketok panci anu dieusi anjeun dina konter sababaraha kali pikeun nyegah gelembung.

kumaha pinuh ngeusian panci jajan bundt

Naon pan bundt pangsaéna kanggo dianggo?

Panci jajan bundt modéren aya dina sagala jinis bentuk sareng ukuran anu bénten-bénten. Nordic Ware ngan ukur ngadamel panci na tina aluminium tapi panci cake bundt tiasa dipendakan dina bahan sanés. Kuring nyarankeun pisan anjeun tetep nganggo panci jajan bundt aluminium pikeun hasil anu pangsaéna. Panci anu didamel tina silikon, keramik atanapi gelas tiasa katingali saé tapi henteu ngahasilkeun kerak luar coklat anu saé anu masihan kuéh bundt éta tampilan anu klasik.

Abdi nganggo Nordic Ware Platinum Collection Anniversary Bundt Pan anu sacara lega dianggap salaku panci jajan bundt pangsaéna. Éta ngagaduhan permukaan anu henteu caket pikeun gampang dileupaskeun. Éta beurat-beurat sareng gaduh gagang anu langkung gampang dibalikkeun.

Ieu mangrupikeun desain kuéh bundt tradisional sareng nyiptakeun girimis éndah nalika anjeun mérék jajan nganggo glas vanilla.

panci jajan bundt pangsaéna kanggo dianggo

Kumaha carana ngajaga jajan buntut vanili tina némpél kana panci?

Kueh bundt kasohor nempel. Alesan naha kueh bundt anjeun tiasa caket:

  1. Panci jajan henteu di minyak kalayan semprot masak anu tipayun. Abdi langkung resep nganggo kueh goop . Gampang, murah pikeun ngadamel sareng nyiptakeun kulit éndah anu ngabantosan ngaleupaskeun cake bundt.
  2. Henteu nyidem sakedik. Entong hilap ka pelih cangkéng, sareng tabung pusat. Anggo sikat pastry sareng jiptakeun lapisan anu saé.
  3. Nyoplokkeun kuéh tina loyang teuing. Penting pikeun ngantepkeun lapisan anu garing janten tiis janten henteu ditarik tina jajan panas. Hayu deui tiis 15 menit dina panci sateuacan ngarobahna kana rak anu tiis. Hayu deui tiis 2 jam deui sateuacan di potong.
  4. Kueh anjeun tiis teuing. Entong ngantepkeun kuéh anjeun dina wajan panjang teuing atanapi gula bakal pinuh nguatkeun sareng lem kuéh anjeun kana panci. Kocok deui (ngan sakedik hehe) kéngingkeun kuéh bundt anjeun kanggo dileupaskeun.
  5. Jaga bundt anjeun! haha Entong corétan permukaan nonstick. Salawasna ngumbah cai sareng piring lemes sareng cai sabun. Upami kuéh anjeun masih nempel, basuh anduk ku cai panas anu ngagolak (ati-ati!) Anggo penjepit pikeun ngébréhkeun cai anu langkung seueur teras disimpen dina luhur panci jajan anjeun pikeun haneutkeun sareng mugia jajan éta dileupaskeun. Upami sagala gagal, tambalan saageung anjeun sareng tutup ku ibun.

bungkus cake glasur

Kumaha carana jaga jajan buntut vanili beueus

Sakumaha anu kuring kantos saurna, buttermilk sareng minyak ngabantosan jajan ieu beueus tapi léngkah pamungkas pikeun jajan bundt anu super beueus nyaéta kaca mata! Abdi ngadamel dua kaca. Salah sahijina nyaéta gelas ipis anu disebat sirop saderhana anu disikat dina sadaya sisi jajan nalika masih haneut. Teras gelas kadua anu langkung kandel sareng raos sakedik sareng segel minyak vanili sareng jeruk dina sadayana kalembaban janten kuéh henteu garing.

  1. Ngadamel sirop saderhana anjeun. Nalika jajan bundt kaluar tina oven, sikat luhur jajan kalayan murah kalayan sakitar 1/3 tina sirop.
  2. Sakali jajan anjeun parantos tiis salami 15 menit, flipkeun kana rak anu tiis sareng tempatkeun lambaran cookie ageung handapeun rak anu nyéépkeun kanggo nyepatkeun titisan glas anu kaleuleuwih.
  3. Sikat bagian luar jajan nganggo sirop saderhana dugi ka nganggo sadaya kaca panon.

Kumaha ngahias kuéh bundt

  1. Tempatkeun jajan bundt anjeun dina luhur rak anu nyéépkeun lambaran cookie pikeun néwak.
  2. Ngadamel cake cake vanilla bundt anjeun anu kentel. Nguji kandelna dina tonggong séndok. Upami éta ipis teuing, tambahkeun deui gula tipung. Kuring nambihan sababaraha tetes pewarnaan bodas pikeun ngajantenkeun langkung opak. Tuangna di luhur jajan bundt dina bunderan sareng ngantepkeun girimis handap.
  3. Sakali gelas parantos lirén, anjeun tiasa mindahkeun jajan kana piring jajan.
  4. Tetep jajan bundt anjeun ditutupan ku bungkus plastik atanapi tetep dina suhu kamar di jero kubah jajan supados tetep garing.
panci jajan bundt pangsaéna kanggo dianggo kueh buntut vanili beueus

Upami anjeun resep resep kuéh bundt ieu pastikeun parios resep anu sanés ieu!

Gampang muffin gaya bakery kalayan kombinasi rasa anu teu aya tungtungna

Kueh buttermilk buludru bodas nganggo ibun ermine

Kueh vanili beueus ku cara ngagaleuh buttercream

Resep Kue Lembut Vanilla Bundt

Kue bundar vanili beueus anu paling endah anu cukup kuat pikeun nahan bentukna dina panci bundt tapi masih cukup lembut pikeun dinikmati sababaraha dinten. Mentega sareng sentuhan jeruk ngajantenkeun ieu cake cake vanili anu pang saéna. Tambahkeun dina buah seger, kacang, coklat, rempah atanapi puree pikeun ngaganti rasa anu anjeun resep. Waktos Persiapan:5 mnt Waktos Masak:Opat lima mnt Kalori:601kcal

Bahan-bahanna

Bahan Kue Vanilla Bundt

  • 16 ons (454 g) Sadaya Tepung Tujuan
  • 1 séndok téh soda kuéh
  • 1 séndok téh soda kuéh
  • 1/2 séndok téh uyah
  • 10 ons (284 g) mentega henteu asin dilembut
  • 14 ons (397 g) gula pasir
  • 3 ageung endog suhu kamar
  • 8 ons (227 g) mantega suhu kamar
  • 3 ons (85 g) minyak sayur
  • dua sendok sari vanili

Sirop saderhana

  • 4 ons (113 g) gula pasir
  • 4 ons (113 g) cai
  • 1 séndok téh sari vanili

Vanilla Glaze

  • 8 ons (227 g) gula tipung diayak
  • 3 Séndok mantega
  • 1/4 séndok téh jeruk atanapi jeruk nipis
  • 1 séndok téh sari vanili
  • 2-3 tetes ngawarnaan dahareun bodas pilihan

Parabotna

  • bundt cake pan
  • sikat pastry

Pitunjuk

Pitunjuk Kue Bundt

  • Panaskan oven kana 350ºF sareng saluyukeun rak ka handap-tengah oven supados henteu caket pisan kana unsur luhurna. Pastikeun bahan tiis anjeun dina suhu kamar sareng anjeun beuratkeun bahan anjeun (kalebet cairan) pikeun hasil anu pangsaéna. Tingali catetan pikeun langkung seueur inpormasi.
  • Lapis panci jajan anjeun dina panci, bahkan lapisan cangkir jajan atanapi panci pan anu sanés anu ngandung tipung. Spray minyak moal jalan sareng ngakibatkeun jajan bundt anjeun nempel dina panci.
  • Kocok babarengan tipung, baking powder, baking soda, sareng uyah teras sisihkan.
  • Ngagabungkeun deui buttermilk anjeun, minyak sareng ekstrak vanili teras sisihkan.
  • Tempatkeun mantéga anu lemes kana mangkok campuran adun anjeun sareng kantétan dayung sareng krim dugi rata dina low. Taburkeun gula sareng krim anjeun dugi hampang sareng lemes. Gosok mangkok upami diperyogikeun.
  • Nalika dicampurkeun dina low, tambahkeun dina endog suhu kamar anjeun dina hiji waktos. Ngidinan aranjeunna nyampur pinuh sateuacan nambihan endog salajengna.
  • Tambihkeun kana 1/3 campuran tipung anjeun, teras 1/3 tina campuran cair anjeun. Ngulang dua kali deui. Mangkuk corétan sakumaha diperyogikeun. Campur dugi dikadukeun. Entong teuing campuran.
  • Tuang adonan (éta bakal kentel) kana panci cake bundt anjeun anu siap sareng bakar dina 350ºF salami 45-50 menit atanapi dugi ka tusuk sate dilebetkeun kana bagian paling jero kueh kaluar bersih. Kue kuring nyéépkeun tepat 47 menit kanggo dipanggang.
  • Cabut jajan tina oven sareng ngantepkeun tiis salami 15 menit sateuacan ngancik kana rak pendingin.

Glasir Sirop saderhana

  • Tempatkeun cai sareng gula dina panci ukuran sedeng teras didih. Cabut tina panas, tambahkeun dina sari vanili sareng biarkan tiis.

Vanilla Bundt Cake Glaze

  • Ayak gula tipung kana mangkok ukuran sedeng
  • Tambahkeun dina buttermilk anjeun sareng sasari sareng aduk dugi rata sareng krem
  • Tambahkeun sababaraha tetes pewarnaan dahareun bodas upami anjeun hoyong gelas anjeun langkung kabur.

Ngahias

  • Nalika anjeun mimiti nyandak jajan tina oven, sikat 1/3 sirop saderhana anjeun dina luhureun jajan. Hayu tiis 15 menit teras balikeun kana rak anu diseuseuh. Kuring nempatkeun kuéh kuring dina buleud kuéh kardus pikeun nyegah nempel. Pastikeun rak anu tiis aya dina lambaran cookie pikeun néwak titisan kaca.
  • Sikat kuéh sadayana nganggo sirop saderhana teras teraskeun tiis salami 2 jam.
  • Drizy kueh vanili kandel anjeun ngagurilep kana luhureun jajan anu anjeun tiis. Sakali gelas ngeureunkeun ngeclak anjeun tiasa mindahkeun jajan kana piring jajan.
  • Kue ieu tiasa dijaga dina suhu kamar dugi ka lima dinten atanapi beku salami 6 bulan. Defrost sateuacan dilayanan.

Catetan

Ganti buttermilk: https://sugargeekshow.com/recipe/culinary-techniques/buttermilk-substitute/ PENTING: Pastikeun sadaya bahan anjeun aya dina suhu kamar sareng anjeun nganggo skala pikeun ngukur. Bahan substitusi tiasa nyababkeun resep ieu gagal. (tingali catetan di handapeun resep) Hal-hal Penting Pikeun Catet Sateuacan Anjeun Mimitian 1. Bawa sadaya bahan anjeun ka suhu kamar atanapi bahkan haneuteun (endog, mantega, mantega, sareng sajabana) pikeun mastikeun adonan anjeun henteu pegat atanapi melengkung. 2. Anggo skala pikeun beurat bahan anjeun (kalebet cairan) kacuali dititah anu sanés (Sendok, sendok, ciwit sareng sajabana). Ukuran métrik aya dina kartu resep. Bahan skala langkung akurat tibatan nganggo cangkir sareng ngabantosan mastikeun kasuksésan resep anjeun. 3. Prakték Mise en Tempat (sadayana aya dina tempatna). Ukur bahan anjeun sateuacana sareng siapkeun sateuacan anjeun mimiti nyampur pikeun ngirangan kasempetan ngahaja ngantepkeun hiji hal. 4. Upami resep nyauran bahan-bahan khusus sapertos tipung jajan, ngagentoskeun sareng tipung tujuan sareng aci jagong henteu disarankeun kecuali ditetepkeun dina resep éta henteu kunanaon. Bahan substitusi tiasa nyababkeun resep ieu gagal.

Gizi

Ngalayanan:1g|Kalori:601kcal(30%)|Karbohidrat:87g(29%)|Protéin:6g(12%)|Gajih:27g(42%)|Gajih jenuh:18g(90%)|Kolesterol:91mg(30%)|Natrium:203mg(8%)|Kalium:110mg(3%)|Serat:1g(4%)|Gula:61g(68%)|Vitamin A:598IU(12%)|Kalsium:lima puluhmg(5%)|Beusi:duamg(sabelas%)