Kue marmer sareng tiris coklat ganache

Kumaha carana ngarobih resep kuéh vanili karesep kuring janten kuéh marmer beueus sareng lemes

Kueh marmer beueus sareng mengembang didamel tina corétan teu kedah rumit. Sakali-kali, anjeun parantos naros ka kuring pikeun resep jajan marmer anu gampang anu henteu meryogikeun dua resep kuéh sareng saatos diuji, tungtungna kuring ngagaduhan resep jajan marmer PERFECT pikeun anjeun!



kueh marmer dina piring bodas

Naha disebut kuéh marmer?

Kue marmer didamel nalika anjeun nambihan sakedik adonan warna-poék kana adonan warna-lampu sareng enteng gaul kanggo masihan jajan penampilan marmer.



Gagasan marbling dua adonan warna anu béda-béda janten kuéh asalna di Jérman abad ka-19. Kue marmer jalan ka Amérika sareng imigran Jérman sateuacan Perang Sipil. Asalna muih-muih éta marmer ku molas sareng rempah-rempah.



tilu irisan kuéh marmer sareng ibun coklat dina piring bodas nganggo garpuh emas

Dina taun 1889, resep mecenghul dina buku masak anu populér anu ngamangpaatkeun obsesi urang Amérika kana coklat sareng ngaganti molase ku coklat. Maka, jajan marmer populér anu urang terang ngeunaan ayeuna lahir.

Salami 50-an dugi ka 70-an, toko roti di New York dimana nambihan ekstrak almond kana adonan kueh marmerna salaku rasa tandatangan sareng kadang disebut kueh marmer Jerman.



tilu irisan jajan marmer dina tilu piring bodas kalayan garpuh emas. Ditémbak ti luhur. Dikurilingan ku tilu cangkir tambaga, héjo sareng kekembangan sakura

Naon anu ngajantenkeun jajan marmer lembab?

Iraha waé anjeun ngenalkeun bubuk koko kana resep kuéh, éta tiasa garing kuéh. Pikirkeun sabaraha kali anjeun ngagaduhan kuéh coklat garing?

Janten penting pikeun mekar tipung koko anjeun sateuacan dicampurkeun sareng adonan kueh vanili anjeun. Mekar nyaéta nalika anjeun ngagabungkeun bubuk koko sareng cai panas, kopi atanapi minyak tiis sareng ngantep éta badé sababaraha menit dugi ka mimiti katingali spons.



bubuk koko mekar ku cai panas dina mangkok jelas sareng whisk logam

Ayeuna bubuk koko parantos beueus, éta moal nguseup sadaya kalembaban tina adonan kueh vanili anjeun.

Bahan-bahan sanés dina jajan ieu anu ngajantenkeun beueus



Siki - Tambihkeun kalembaban, tekstur hipu sareng rasa kana jajan

Minyak - Ngajaga jajan marmer tina garing sareng nambihan kalembaban

Endog sakabeh - Konéng endog nambihan kalembaban kana jajan ogé strukturna

Kumaha anjeun adonan vanili marmer sareng jajan coklat?

Aya sakedik téhnik nalika ngeunaan marmer sampurna. Kaseueuran jalma seueur-ngalakukeunana. Carana nyaéta pelapis adonan coklat anjeun di antara dua lapisan vanili, teras anggo péso mantega pikeun gerakan alit 8 gerak ti luhur adonan ka handap.

Adonan vanili sareng coklat kuéh dina loyang sareng entéh marbled sasarengan

Gerakan ieu nyeret adonan coklat ngalangkungan vanili sareng katingalina éndah nalika anjeun motong.

Ngan ulah loba teuing marmer atanapi anjeun ngan ukur bakal nganggo kuéh coklat anu katingali.

kueh marmer karek dipanggang dina loyang, mendingan dina rak kawat

kumaha ngadamel kuéh pilari anu propésional

Naha anjeun tiasa ninggang kuéh ieu kana panci sanés?

Heran, kuring sering nampi patarosan ieu. Resep ieu dimaksudkeun pikeun dipanggang dina tilu wajan 8 8 ″ kuéh anjeun kéngingkeun tilu lapisan cake anu hadé dina unggal irisan. Tapi anjeun pastina tiasa nganggo ukuran loyang jajan sapertos ukuran 1/4 lambar atanapi wajan pasagi.

Anjeun panginten kedah ningkatkeun atanapi ngirangan resep pikeun nyocogkeun sareng ukuran loyang anjeun.

kuéh bundt marmer ditémbak ti luhur kalayan nyiksikan dibawa kaluar

Anjeun tiasa ogé ngagunakeun resep ieu pikeun ngadamel kueh kebat atanapi roti masing-masing. Ukur turutan prosés anu sami pikeun nyandak 1/3 adonan sareng nambihan bubuk koko anu kembangan kanggo ngadamel coklat adonan kue vanili.

Kue marmer asalna leuwih ti jajan camilan. Hartosna kanggo diiris sareng disajikeun tanpa ibun sareng didahar nganggo téh atanapi kuéh kopi sapertos kopi.

Anjeun tiasa ogé ngagunakeun resep ieu pikeun ngadamel cupcakes tapi ngahasilkeun seueur! Cupcakes kuring dipanggang dina 350ºF salami 15 menit tapi anjeun kedah dipanggang dugi ka tengah mantul deui nalika anjeun némpél.

Kumaha ngahias jajan marmer

Upami anjeun hoyong ngahias kuéh marmer anjeun sapertos abdi, maka turutan léngkah-léngkah ieu.

  1. Ngadamel ganache coklat anjeun sareng sisihkan pikeun niiskeun dina suhu kamar dugi ka ngahontal konsistén mentega suuk.
  2. Panggang muih marmer anjeun teras bungkus kana bungkus plastik teras lebetkeun kana kulkas kanggo adem sapeupeuting atanapi beku salami 30 menit sateuacan ibun. Motong kubah jajan upami anjeun ngagaduhan.
  3. Tempatkeun lapisan jajan munggaran anjeun kana piring jajan anjeun teras sumebar dina lapisan ganache ngeunaan 1/4 kandel. Balikan deui sareng dua lapisan terakhir.
  4. Panutup sadayana jajan dina lapisan ipis ganache disebut jas remah. Pasang sadayana jajan dina kulkas salami 20 menit.
  5. Nyiapkeun netes coklat anjeun sareng ngantepkeun tiis kana 90ºF
  6. Larapkeun lapisan akhir ganache anjeun sareng haluskeun nganggo spatula sareng scraper bangku anjeun.
  7. Nganggo sikat sikat anu lemes (énggal), oléskeun bubuk koko ka luar ganache supados katingalina siga tekstur buludru.
  8. Lebetkeun ganache netes anjeun kana kantong pipa sareng snip tina ujung na
  9. Tetes ganache sapanjang jalan di luhur jajan sareng béréskeun grafitti naburkeun .

kueh marmer dibekem ku coklat ganache sareng coklat netes ganache sareng naburkeun di luhur

Hoyong langkung seueur ideu resep?

Kue roti bakar kayu manis
Kueh bundt coklat
Kue buludru bodas

Kue marmer sareng tiris coklat ganache

Resep jajan marmer beueus sareng mengembang ku coklat ganache frosting. Ngadamel jajan marmer ti mimiti gampang pisan, janten pamitan campuran kotak. Waktos Persiapan:10 mnt Waktos Masak:40 mnt Total Waktos:40 mnt Kalori:822kcal

Bahan-bahanna

Bahan Kue Marmer

  • 16 ons (454 g) tipung jajan
  • 16 ons (454 g) gula pasir
  • 1 TSP uyah
  • 1 Séndok soda kuéh
  • 1 séndok téh soda kuéh
  • 4 ageung (4 ageung) endog suhu kamar
  • 5 ons (142 g) minyak sayur
  • 14 ons (397 g) mantega suhu kamar atanapi rada haneut
  • 8 ons (227 g) mantega henteu asin sareng lemes
  • dua séndok téh vanili
  • 1/2 séndok téh sari almond
  • 1 ons (29 g) bubuk koko walanda atanapi alami
  • 3 ons (85 g) cai panas
  • 1 Séndok bubuk koko pikeun lebu

Ganache Frosting

  • 16 ons (454 g) coklat semi-amis
  • 16 ons (454 g) krim pecut beurat
  • 1/4 séndok téh uyah
  • 1 séndok téh sari vanili

Ganache Drip

  • 6 ons coklat semi-amis
  • 4 ons krim pecut beurat

Parabotna

  • Nang adun
  • Lampiran lampiran

Pitunjuk

  • Nyiapkeun tilu panci jajan 8'x2 'kalayan roti kué atanapi panyemprot pan anu pikaresep. Panaskan oven anjeun ka 335ºF
  • Panaskeun cai anjeun dugi ka aduk teras gabungkeun sareng tipung koko anjeun. Aduk dugi bubuk koko dibasmi. Éta bakal katingali gumpalan tapi éta normal. Sisihkeun sareng bijilkeun nalika anjeun nyiapkeun adonan jajan.
  • Ngagabungkeun 3/4 gelas susu sareng minyak babarengan sareng sisihkan.
  • Ngagabungkeun sésana susu, endog, vanili, sareng sari almond sasarengan, dikocok pikeun ngébréhkeun endog sareng sisihkan.
  • Dina mangkok campuran adun anjeun, campurkeun tipung, gula, bubuk pembakaran, baking soda, sareng uyah sareng kantétan dayung. Campur 10 detik pikeun ngagabung.
  • Tambahkeun mantega anjeun anu lemes kana campuran tipung sareng gaul di handap dugi campuranna mirip keusik kasar (sakitar 30 detik).
  • Tambihkeun kana campuran susu / minyak anjeun sareng gaul rata dugi ka bahan garing garing. Teras tingkatkeun kagancangan dugi ka sedeng (netepkeun 4 dina KitchenAid kuring) sareng ngantepkeun dicampur salami 2 menit kanggo ngembangkeun struktur kuéh. Upami anjeun henteu ngantep jajan anjeun gaul dina hambalan ieu jajan anjeun bakal runtuh.
  • Gosok mangkok anjeun teras ngirangan kagancangan janten handap. Tambihkeun kana campuran endog anjeun dina tilu tumpakan, ngantep adonan campuran 15 detik antara tambahan.
  • Gosokkeun sisi-sisina deui pikeun mastikeun yén sadayana parantos dilebetkeun.
  • Candak 1/3 tina adonan anjeun sareng ngagabungkeun sareng campuran coklat anu parantos tiis sareng tilepkeun lembut dugi ka ngahiji.
  • Lapisan adonan anjeun kana panci anjeun, mimitian ku vanili, teras coklat sareng ditungtungan ku vanili. Anggo péso mantega pikeun ngagulung babarengan hipu. Entong campuran teuing atanapi kuéh anjeun moal ngagaduhan interior anu marbled.
  • Panggang 35-40 menit tabuh 335ºF dugi tusuk gigi dilebetkeun kana tengahna kaluar bersih tapi jajanna teu acan mimiti ngirut ti sisi wajan. Gancang TAP PAN PANJANG dina meja sakali pikeun ngaluarkeun uap tina jajan. Ieu ngeureunkeun jajan tina ngaleutikan.
  • Hayu kuéh tiis 10 menit di jero wajan sateuacan dibalikkeun. Kue bakal ngaleutikan sakedik sareng éta normal. Flip kana rak anu tiis sareng ngantepkeun leres-leres tiis. Kuring niis kuéh abdi sateuacan dikokolakeun atanapi anjeun tiasa bungkus dina bungkus plastik sareng beku pikeun néwak Uap dina jajan. Ngalenyepan kana méja bari masih dibungkus sateuacan ibun.

Parentah Ganache

  • Tempatkeun coklat anjeun kana mangkok panutup panas
  • Panas krim anjeun dugi ka mimiti ngésér, entong ngagolak atanapi ganache anjeun bakal grainy.
  • Tuang krim panas kana coklat anjeun sareng antepkeun 5 menit
  • Tambahkeun vanili sareng uyah anjeun kana campuran coklat sareng dikocok dugi rata sareng krem
  • Tuang ganache anjeun kana panci deet sareng ngantepkeun tiis kana konsistén mentega suuk. Tambang peryogi waktos 20 menit kanggo kentel.
  • Ibunkeun kuéh anjeun sareng ganache teras lebetkeun kana kulkas 20 menit teras lebu ku bubuk koko nganggo sikat makeup lemes (énggal) pikeun tekstur buludru

Ganache ngeclak

  • Panas krim dugi ka ngan ukur ngukus sareng tuang coklat. Hayu linggih 5 menit teras dikocok dugi rata. Hayu tiis dugi rada haneut toél sateuacan piping kana kueh CHILLED anjeun.

Catetan

Mantep ngagantian - susu biasa ditambah 2 Séndok cuka atanapi jeruk nipis. Anjeun tiasa ogé ngagunakeun buttermilk bubuk. Hal-hal Penting Pikeun Catet Sateuacan Anjeun Mimitian 1. Bawa sadaya bahan anjeun ka suhu kamar atanapi bahkan haneuteun sakedik (endog, mantega, mantega, sareng sajabana) pikeun mastikeun adonan anjeun henteu peupeus atanapi ngagulung. 2. Anggo skala pikeun beurat bahan anjeun (kalebet cairan) kacuali dititah anu sanés (Sendok, sendok, ciwit sareng sajabana). Ukuran métrik sayogi dina kartu resep. Bahan skala langkung akurat tibatan nganggo cangkir sareng ngabantosan mastikeun kasuksésan resep anjeun. 3. Prakték Mise en Tempat (sadayana aya dina tempatna). Ukur bahan anjeun sateuacana sareng siapkeun sateuacan anjeun mimiti nyampur pikeun ngirangan kasempetan ngahaja ngantepkeun hiji hal. 4. Dingin kuéh anjeun sateuacan ibun sareng dieusian. Anjeun tiasa nutupan kué ibun sareng tiis dina fondant upami anjeun hoyong. Kueh ieu ogé saé kanggo ditumpukkeun. Abdi teras-teras nyimpen kuéh kuring dina kulkas sateuacan dikantunkeun supados gampang diangkut. Diajar langkung seueur ngeunaan ngahias kuéh munggaran anjeun. 5. Upami resep nyauran bahan-bahan khusus sapertos tipung jajan, ngagentoskeun sareng tipung tujuan sareng aci jagong henteu disarankeun kecuali ditetepkeun dina resep éta henteu kunanaon. Bahan substitusi tiasa nyababkeun resep ieu gagal. Sadaya tipung tipung mangrupikeun tipung polos sareng teu aya ajen naék. Cai mibanda tingkat protéin 10% -12% Tepung kuéh mangrupikeun tipung anu lembut sareng protéin rendah 9% atanapi kirang.
Sumber tipung kueh: Inggris - Shipton Mills Cake & Pastry Tepung

Gizi

Ngalayanan:1ngalayanan|Kalori:822kcal(41%)|Karbohidrat:73g(24%)|Protéin:10g(dua puluh%)|Gajih:56g(86%)|Gajih jenuh:36g(180%)|Kolesterol:150mg(lima puluh%)|Natrium:455mg(19%)|Kalium:463mg(13%)|Serat:5g(dua puluh%)|Gula:44g(49%)|Vitamin A:1162IU(2. 3%)|Vitamin C:1mg(1%)|Kalsium:138mg(14%)|Beusi:3mg(17%)