Resep Roti Gandum Saku

Resep roti gandum madu gancang & gampang siap dina 60 menit

Peryogi resep roti gandum anu gancang? Saatos abdi resep roti gancang janten viral, kuring ngagaduhan seueur pamundut kanggo versi gandum. Ieu roti gandum PANGSAÉNA anu kuring kantos kagungan. Janten lemes, beueus sareng sakedik amis tina madu.



roti tina roti roti gandum madu ditembak ti luhur kalayan tilu keureut di payun dina latar bodas

Bahan naon anu anjeun peryogikeun pikeun ngadamel resep roti gandum madu ieu?

Resep roti gandum madu ieu didamel tina ngan sababaraha bahan saderhana. Catet yén kuring nganggo ragi INSTAN anu mangrupikeun rusiah ngadamel roti dina sajam.



Anjeun tiasa nganggo ragi garing anu aktip tapi bakal langkung lami deui pikeun ngabuktikeun roti anjeun. Tingali catetan di handapeun kartu resep pikeun nganggo ragi garing aktip sanés instan.

  • Tepung gandum sapinuhna - langkung séhat tibatan tipung serbaguna sareng langkung serat.
  • Sayang - Kuring ngagunakeun sababaraha madu kembang liar lokal anu lezat tapi anjeun tiasa nganggo naon waé anu anjeun gaduh atanapi bahkan gula
  • Ragi instan - Ragi Sav-Instan mangrupikeun mérek anu kuring anggo tapi mérek naon waé ogé bakal ok. Éta ogé tiasa nyarios ragi gancang. Kanggo ngagunakeun ragi garing anu aktip, mangga tingali catetan anu aya di handapeun kartu resep di handap.
  • Susu (atanapi cai) - Hidrat gandum pikeun ngembangkeun tékstur. Susu kedah dipanaskeun nepi ka 110ºF-115º pikeun ngabantun ragi tumuh.
  • Uyah - Masihan rasa roti. Upami anjeun ngalangkungan uyah anjeun bakal ngagaduhan roti anu hambar pisan.
  • Mantega lééh - nambihan rasa sareng kalembaban kana resep roti gandum.



roti gandum

Naha Roti Gandum Séhat?

Roti gandum sapinuhna dianggap langkung séhat tibatan roti bodas kusabab éta ngandung langkung serat.

Serat ngeureunkeun awak anjeun tina ngolah karbohidrat gancang sahingga henteu naék gula getih anjeun. Serat ogé saé pikeun sistem pencernaan anjeun.



Pikeun ngajantenkeun roti gandum anjeun langkung séhat, anjeun tiasa nambihan 1 séndok tuang rami, 2 Sendok siki kembang matahari sareng 2 Séndok gulung gandum (ditambah deui pikeun topping)

Tambahkeun rami, siki, sareng gandum sareng uyahna.

pandangan sisi roti gandum lengkep sareng siki ditambih diiris

Kumaha cara ngadamel roti gandum lemes



Madu, susu, sareng mantega dina resep ieu ngabantosan roti gandum tetep lemes. Upami anjeun hoyong roti janten langkung lemes, ganti hiji gelas tipung gandum nganggo serbaguna atanapi tipung roti.

luhur tampilan susu, madu, mantega sareng roti gandum dina piring kai

Tepung roti ngabantosan ngembangkeun struktur anu saé pikeun roti gandum, ngahasilkeun roti anu langkung lemes sareng lemes.



Tempat tipung anjeun, madu, sareng ragi kana mangkok mixer dudukan anjeun sareng pancing adonan anu dipasang.

Tambihkeun dina susu haneut anjeun sareng campuran pikeun hiji menit.

Ayeuna tambahkeun uyah sareng mentega lebur anjeun. Upami adonan anjeun henteu nempel kana mangkok tina mentega, tambahkeun sakedik sakur tipung. Upami adonan anjeun sigana garing teuing, tambahkeun dina cai sakedik (1-2 séndok)

Hayu adonan anjeun campuran rata-rata 5 menit

adonan roti gandum dina permukaan kai tipung kalayan pin rolling

Nalika adonan anjeun parantos siap, éta kedah ngabersihan mangkok sareng bouncing deui nalika anjeun nyodok ku ramo. Upami masih lemes teras teras-terasan dicampur salami 2-3 menit deui.

Tempatkeun adonan kana mangkok anu diminyakan di daérah haneut sareng ngantepkeun buktosna (naék) dugi ka ukuranna dua kali (sakitar 30-40 menit).

Kuring ngahurungkeun oven abdi ka 170ºF sareng nempatkeun mangkok dina panto oven di payun.

Upami anjeun nganggo ragi garing aktip tinimbang ragi instan anjeun kedah ngabuktoskeun salami 90 menit.

Resep roti gandum lengkep gampang kalayan henteu pan

Sakali adonan parantos dua kali ukuran anjeun tiasa motong kana satengah sareng ngabentuk dua roti ku cara nyelapkeun ujung-ujungna kasar handapeunna. Teu kedah pan.

Tempatkeun dua roti dina panci anu dijejeran ku kulit, sakitar 6 ″ sasarengan.

Hayu roti beristirahat 10 menit.

Sikat roti nganggo nyeuseuh endog (hiji endog dikocok ku cai séndok). Ieu ngabantuan roti pikeun coklat leres. Anjeun tiasa ogé ngagunakeun susu upami anjeun teu hoyong nganggo endog.

roti roti gandum anu endog dikumbah sareng dicetak nganggo péso dina loyang anu dijejeran

Ngadamel opat keureut dina luhur roti 1/4 ″ jero dina sudut 30º ku péso seukeut. Irisan ieu ngabantosan roti naék rata bari dipanggang.

Panggang roti anjeun dina oven dina suhu 375ºF salami 25-30 menit atanapi dugi ka suhu internal dibaca 195º-200ºF.

Hayu roti anjeun tiis dugi éta ngan haneut sateuacan nyiksikan atanapi jero tiasa gummy.

dua roti roti gandum dina latar bodas

Sabaraha lami roti gandum ieu buatanana aya?

Roti gandum buatan bumi sanés hartosna lami-lami. Rasana seger pangsaéna tapi tiasa disimpen dina bungkus plastik atanapi kantong ziplock salami 3-4 dinten dina suhu kamar.

diiris sapinuhna gandum roti tampilan luhur sareng mantega sumebar dina hiji potong dina latar bodas

Abdi resep panas deui roti kuring dina gelombang mikro salami 5 detik kanggo nyegerkeun deui.

Anjeun ogé tiasa nganggo resep ieu pikeun ngadamel gulungan, roti hamburger, hoagies atanapi bahkan roti hotdog! Éta seueur serbaguna sareng nikmat.

Resep roti langkung

Gulungan tuangeun buatan bumi
Resep Roti Gancang
Resep master adonan amis

Resep Roti Gandum Saku

Roti gandum anu lemes sareng lemes ieu ngan ukur peryogi 60 menit kanggo ngadamel roti sareng roti anu paling endah anu kuring kantos tuangkeun. Teu aya panci atanapi mesin roti khusus. Anjeun moal percanten kumaha gampangna ngadamel roti gandum buatan sendiri. Waktos Persiapan:10 mnt Waktos Masak:25 mnt ngabuktoskeun:35 mnt Total Waktos:1 hr 10 mnt Kalori:122kcal

Bahan-bahanna

  • 24 ons (680 g) Tepung gandum sapinuhna
  • 10 gram (10 gram) ragi instan (kedah instan)
  • 3 ons (57 g) madu
  • 16 ons (454 g) susu haneut (110ºF) atanapi cai
  • 1 1/2 TSP (1 1/2 TSP) uyah
  • dua ons (57 g) mentega dilebur

Parabotna

  • Stand mixer sareng adonan hook

Pitunjuk

  • Panas susu nepi ka 110ºF-115ºF
  • Ngagabungkeun tipung gandum, ragi instan, madu, sareng susu dina mangkok mixer stand anjeun sareng panci adonan anu dipasang sareng gaul salami hiji menit
  • Tambahkeun uyah sareng mentega dilebur
  • Tambahkeun sakedik langkung tipung upami adonan henteu nempel kana mangkok. Tambihkeun sakedik cai upami sigana garing teuing. Pastikeun adonan nyampur sareng henteu ngan ukur muter dina mangkok.
  • Campur salami 5 menit kalayan gancang 2. Adonan bakal mimiti nempel dina mangkok tapi teras laun 'bersihkeun' sisi mangkok sareng bentuk janten bola
  • Saatos 5 menit, parios naha adonan mantul deui nalika anjeun nyodok. Upami éta masih lemes teuing teras teras-terasan dicampur salami 2 menit atanapi dugi adonan mantul deui nalika anjeun nyodok.
  • Knead adonan dina permukaan anu tipung tipung kalayan 4-5 giliran dugi ka tiasa ngawangun bal anu rata
  • Lapis mangkok ageung dina minyak sayur sakedik
  • Simpen sisi luhur adonan ka handap kana mangkok pikeun kéngingkeun luhur adonan anu ditutupan minyak teras dibalikkeun deui. Tutup ku kaén sareng tempat di daérah haneut salami 30-40 menit naék dugi ka adonan ukuran dua kali * tingali catetan *
  • Panaskan oven anjeun ka 375ºF
  • Bagikeun adonan anjeun kana dua roti (atanapi langkung upami anjeun hoyong ngadamel hoagie atanapi gulung)
  • Hayu roti anjeun istirahat salami 10 menit
  • Sikat roti sareng cuci endog pikeun ngamajukeun warna coklat emas anu saé
  • Anggo péso seukeut pikeun ngadamel opat garis bélok dina sudut 30º di luhur roti, jero ngeunaan 1/4 '. Slash ieu ngajantenkeun roti katingal saé sareng ogé ngajaga kulitna henteu robih nalika dipanggang dina oven.
  • Panggang roti anjeun sakitar 25-30 menit atanapi dugi ka coklat emas. Anjeun ogé tiasa nganggo térmométer pikeun mariksa tengah roti anjeun. Upami suhu maos 190º - 200ºF roti anjeun parantos réngsé.

Catetan

  1. Pikeun roti anu langkung lemes, ganti 3/4 gelas tipung gandum kalayan 1 gelas tipung bodas (AP atanapi tipung roti)
  2. Kuring ngahurungkeun oven abdi ka 170ºF sareng muka panto teras nempatkeun adonan kuring dina panto caket lawang oven kanggo buktina, henteu di jero oven.
  3. Upami anjeun henteu ngagaduhan ragi instan tiasa dianggo ragi aktip biasa tapi éta bakal langkung lami pikeun ngabuktoskeun.
    1. Hayu buktina adonan anjeun salami 90 menit atanapi dugi ka ukuranna dua kali
    2. Bagikeun adonan, bentuk, sikat ku nyeuseuh endog, ngadamel potongan sareng péso sareng ngantep istirahat salami 30 menit sateuacan dipanggang.
  4. Nyeuseuh endog - rengat hiji endog sareng kocok ku cai 1 séndok. Anggo sikat pastry lemes kanggo sikat kana roti. Upami anjeun henteu nganggo endog ngumbah roti anjeun bakal pucet pisan. Anjeun tiasa ogé ngagunakeun susu tibatan endog pikeun nyeuseuh.
  5. Anjeun tiasa nganggo minyak tibatan mantega
  6. Anjeun tiasa nganggo cai atanapi susu almond ngagentos susu

Gizi

Ngalayanan:1ngalayanan|Kalori:122kcal(6%)|Karbohidrat:2. 3g(8%)|Protéin:4g(8%)|Gajih:3g(5%)|Gajih jenuh:1g(5%)|Kolesterol:5mg(dua%)|Natrium:163mg(7%)|Kalium:107mg(3%)|Serat:3g(12%)|Gula:duag(dua%)|Vitamin A:62IU(1%)|Kalsium:10mg(1%)|Beusi:1mg(6%)