Resep Kue Kotor Klasik

Abdi resep pisan kana resep donat jajan klasik ieu. Kuring ageung ngadamel donat jajan sareng adi-adi kuring sareng éta ngingetkeun deui kenangan anu pikaresepeun. Anjeun panginten tiasa diintimidasi ku ngadamel donat tina corétan tapi entong! Adonan luar biasa gampang dicampur sareng digoréng mangrupikeun angin salami anjeun ngagaduhan thermometer atanapi sapertos bapak anu digoréng. Donat kuéh ieu INCREDIBLY lemes di jero sareng garing di luar. Béréskeun ku gelas saderhana, gula tipung, glas coklat atanapi gula kayu manis.

Hayu urang ngadamel donat jajan babarengan!



nutup donat jajan goreng dina rak anu diseuseuh



Naon bedana donat jajan sareng donat ragi?

Donat kuéh didamel tina adonan amis anu di leburkeun sareng bubuk roti sareng donat kapang nyaéta adonan amis anu didamel nganggo ragi. Adonan digulung teras diteukteuk ku cutter donat atanapi cutter bunderan teras digoréng. Sababaraha donat kuéh didamel nganggo adonan anu leupas pisan teras diasingkeun kana minyak panas kanggo masak atanapi dialungkeun kana panci donat teras dipanggang.

Donat kuéh rada langkung padet tibatan donat ragi sareng teksturna sapotong kuéh. Donat ragi condong langkung mengembang sareng langkung hampang tibatan donat kuéh tapi tiasa langkung gés (panginten Krispy Kreme ngadon ).



nutup tina donat kuéh hérang dipecah satengahna dina piring kai

Bahan Kue Donat

bahan jajan donat dipisahkeun kana mangkok

Ngadamel donat kuéh mirip pisan sareng ngadamel kuéh (sanés kejutan ageung didinya) tapi adonanna langkung kandel tibatan adonan kuéh anu biasa. Resep donat kueh klasik KUDU gaduh pala! Percanten ka abdi, abdi hilap pala anu pertama kalina sareng aranjeunna henteu raos pisan. Pala mangrupakeun konci.



Abdi resep nganggo buttermilk dina donat kuéh kuring sabab éta donat super lembut sareng nambihan rasa. Upami anjeun henteu ngagaduhan buttermilk anjeun tiasa ngadamel susu buttermilk atanapi anjeun tiasa nganggo susu biasa sareng ngantepkeun baking soda.

Anjeun panginten ogé panasaran ngeunaan babi dina resep ieu maka teras teras maca pikeun diajar ngeunaan jinis minyak anu tiasa dianggo.

nutup tina donat dina sendok slotted over a tumis daddy



Kusabab donat ieu digoréng, donat kuéh ieu ngagaduhan lapisan luar anu garing, lemes sareng pusat anu lemes sareng lemes. Ngarah drool-pantes. Anjeun peryogi bakét ageung kanggo kagorengan, sendok atanapi spatula pikeun ngangkat donat, sareng rak anu nganggo wadah loyang pikeun nyiram donat saatos asak.

Naon jenis minyak anu paling saé pikeun ngagoréng donat kuéh?

Minyak anu pangsaéna kanggo digoréng nyaéta minyak anu ngagaduhan titik haseup tinggi sareng rasa nétral. Dina panilitian kuring mendakan minyak anu pangsaéna pikeun dianggo nyaéta minyak suuk atanapi minyak nabati, sayuran pondok, atanapi babi. Ieu anu pro sareng kontra masing-masing.

Minyak sayur - sahenteuna jumlah gajih jenuh, ninggali rasa anu henteu pikaresepeun dina kadaharan anu digoréng sareng dina hawa



Crisco (sayuran pondok) - Rasa nétral tapi didamel tina minyak kedele, sapinuhna minyak sawit terhidrogénasi , sareng aditif sanés kalebet lemak trans dina jumlah sakedik.

Lard - Rasa nétral, bébas susu, langkung seueur dina gajih jenuh tibatan Crisco.

kumaha cara ngadamel kembang buttercream kanggo jajan

Sanaos lard parantos setan salaku 'henteu séhat' kusabab seueur gajih jenuh, faktana, mentega gaduh 15% langkung gajih jenuh tibatan babi. Beda sareng mentega, babi gajih sapinuhna jauh tina barang anu dipanggang henteu nyéépkeun cai atanapi produk susu, hasilna dina barang panggang anu paling garing anu anjeun kantos kagungan. Aya alesan yén babi gajih éta saé pisan dipanggang sateuacan pamasaran dijantenkeun Crisco siga alternatif anu langkung séhat.

Sanés hartosna lard dianggap séhat tapi nganggo éta pikeun nyiapkeun istiméwa khusus ayeuna teras saé ok sareng numutkeun kuring alternatif anu langkung saé tibatan nganggo anu diolah pisan, minyak hidrogénasi anu sanés tina sayuran .

Panci naon anu saé kanggo ngagoréng donat kuéh?

ngagoreng bapak sareng panci sareng termometer

Panci anu pangsaéna nyaéta pot anu anjeun gaduh tapi idéalna, pot beurat sisi luhur sareng jalan anu pangsaéna sareng ngirangan résiko kabakar tina panyawat. Entong ngeusian pot anjeun langkung ti satengah pinuh minyak. Anjeun leres-leres ngan ukur peryogi sakitar 2 ″ minyak pikeun ngagoreng donat kuéh.

Abdi nganggo a ngagoreng bapak sabab super mahal sareng ngadamel tempat anu hadé pikeun nyimpen minyak sésana saatos kagorengan. Ngan popkeun tutupna deui sareng simpen dugi ka panggunaan salajengna.

Suhu naon anu paling saé pikeun ngagoréng donat kuéh?

nutupkeun bedil infra merah payuneun ngagoreng bapak

kueh stroberi ti mimiti henteu gelatin

Anjeun peryogi 4 gelas minyak kanggo ngagoreng donat anjeun. Atur panas anjeun kana sedeng sareng ngantep minyak janten panas 5-10 menit. Kuring biasana ngamimitian manaskeun minyak kuring saatos adonan kuring istirahat sareng siap diteukteuk.

Donat tina sagala jinis ngagoréng pangsaéna dina suhu antara 360ºF-375ºF (182ºC-190ºC). Anjeun tiasa ngahemat seueur nyeri sirah ku ngagunakeun termometer permén atanapi térmométer panas infra red pikeun ngukur suhu minyak anjeun.

Upami anjeun henteu ngagaduhan thermometer, anjeun tiasa nyobian minyak anjeun ku cara mencelupkeun gagang sendok kai atanapi sumpit kai kana minyak. Upami éta mimiti gelembung langsung, éta siap. Upami gelembungna kuat pisan atanapi anjeun ningali haseup, minyak anjeun panas teuing. Upami éta henteu gelembung pisan, tiris teuing.

sumpit kai dina minyak panas

Upami minyak anjeun panas teuing, donat anjeun bakal poék pisan di luar, sareng tetep atah di tengah. Upami minyak anjeun tiis teuing, donat anjeun bakal nyerep hiji ton minyak sateuacan ngembangkeun lapisan garing anu luar. Lapisan anu renyah penting pisan pikeun ngeureunkeun langkung seueur minyak tina nyerep kana donat sahingga suhu anu pas mangrupakeun konci pikeun donat kuéh anu sampurna.

Émut, témp minyak bakal turun sababaraha derajat unggal-unggal nambihan donat janten entong rame teuing pot. 2-3 donat dina waktos max pikeun stockpot ageung atanapi ngagoreng bapak.

Resep kueh donat undak-usukna

Pastikeun endog, susu, sareng mantega anjeun sadayana suhu kamar sahingga bahan-bahanna ngagabung ngahiji. Upami endog atanapi susu anjeun teuing tiis, éta moal dicampur sareng endog sareng donat anjeun moal naék leres.

Léngkah 1 - Krim mentega sareng gula sasarengan dina kecepatan sedeng dugi ka hampang sareng lemes. Sakitar 2 menit.

tutup tina mentega sareng gula anu didamel dina spatula biru

Léngkah 2 - Nalika dicampurkeun dina low, tambahkeun kana endog sareng gaul kana kacepetan sedeng dugi ka ngahiji.

nutup tina endog, gula sareng campuran mantega

Léngkah 3 - Nalika dicampurkeun dina low, tambahkeun susu, vanili, tipung, baking powder, baking soda, pala, sareng uyah. Campur dugi adonan nembé babarengan. Éta bakal caket.

adonan jajan donat dina meja tipung

Léngkah 4 - Tempatkeun adonan kana permukaan anu tipung tipung. Pencet ka handap nganggo tangan anjeun sakitar 1 ″ jangkung. Melu adonan kana nyalira 3-4 kali dugi ka katingali langkung lemes tapi tong dianggo teuing atanapi adonan bakal tangguh.

tilepan adonan donat

Léngkah 5 - Pencét adonan turun sakitar 1/2 ″ kandel sareng lebu kalayan sakedik tipung. Hayu deui beristirahat 5-10 menit. Ayeuna mangrupikeun waktos anu sampurna pikeun ngamimitian manaskeun minyak anjeun. Atur suhu anjeun ka sedeng upami anjeun henteu ngagaduhan rorompok.

mencétan adonan adonan rata

Léngkah 6 - Anggo cutter donat atanapi cutter cincin logam kanggo motong donat. (Anjeun ogé tiasa nganggo cangkir atanapi kaléng upami anjeun henteu nganggo alat pemotong logam.) Coba tinggalkeun sakedik rohangan antara donat. Pasang liang kana kagorengan tungtungna. Pencét sésa sésa sasarengan sareng teraskeun motong donat. Anjeun kedah kéngingkeun 10-12 donat ku alat motong 4 ″. Langkung seueur upami anjeun nganggo cutter anu langkung alit.

nutup tina donat diteukteuk tina adonan

Naha donat gaduh liang?

Penting pikeun nyodok liang di tengah donat pikeun mastikeun komo asak. Upami anjeun ngagoreng donat tanpa nyandak tengahna, tengah donatna atah sabab minyakna moal tiasa nembus dugi ka tengah. Pikeun nyingkahan éta janten gooey sareng atah, liang-liangna diteureuy kanggo promosikeun bahkan kagorengan.

Léngkah 7 - Anggo spatula slim atanapi skimmer pikeun nurunkeun donat kana minyak panas. Entong leupaskeun adonan atanapi éta tiasa nyéépkeun anjeun sareng ngaduruk anjeun. Donat bakal ngamimitian ngagelembung hiji ton mimitina teras netep nalika lapisan luar anu garing berkembang.

nutup tina donat dina sendok slotted over a tumis daddy

Léngkah 8 - Goreng donat pikeun 2 menit dina hiji sisi teras balikeun sareng ngagoreng salami 1 menit deui. Angkat donat tina minyak nganggo séndok anu caket sareng mindahkeun kana rak anu diseuseup dina loyang. Goreng liang donat anjeun di tungtung sakitar 1 menit, aduk teras dorong ka handap nganggo séndok anjeun dugi ka coklat emas di luar.

diajar kumaha ngahias kuéh sacara propésional

nutup donat jajan goreng dina rak anu diseuseuh

Léngkah 9 - Anjeun ayeuna tiasa ngagulung donat anjeun dina gula bubuk atanapi gula kayu manis, glasur sareng ganache atanapi glas donat. Tingali resep di handap.

donat dina rak pendingin dina loyang

Donat Toppings

Aya SO seueur hal anu tiasa anjeun anggo pikeun luhur donat anjeun tapi kami bakal tetep tetep klasik di dieu.

Gula tipung - Anjeun ngan saukur tiasa ngagulung donat anjeun dina gula bubuk pikeun leres-leres cara paling saderhana pikeun bérés donat anjeun. Naros: nambihan jumlah anu saé tina amis sareng gampang pisan. Kontra: pabalatak sareng akhirna lebur kalayan asor salami dinten.

liang donat ditutupan gula bubuk dina rak anu diseuseuh

Gula kayu manis - Ngagabungkeun 1 gelas gula sareng 2 sendok kayu manis sareng gulung donat anjeun dina campuran. Naros: Nambihan sajumlah sampurna rasa amis ditambah rasa tina kayu manis. Kontra: tiasa pabalatak.

donat dicekel di luhur mangkok sagelas gula kayu manis

Glasur - Kantun ngagabungkeun 1 gelas gula tipung diayak sareng 2 Séndok susu sareng dikocok dugi rata. Naros: Sigana geulis, raos endah, sesah. Kontra: Seueur glasur ngalir tina donat sareng sapertos runtah.

nutup tina donat herang dipecah satengahna dina rak pendingin

Ganache molotot - Ngalembereh sasarengan 1/2 gelas coklat anu saé kualitasna, 2 sendok krim beurat, 2 sendok mantega, sareng 2 sendok sirop jagong dina gelombang mikro salami 30 detik sareng dikocok dugi rata. Naros: Sigana leres-leres ngajentul sareng raos ngeunah. Sigana endah ku naburkeun. Cokelat dipasang tapi henteu hésé pisan. Kontra: Coklat tiasa ngungkulan rasa donat. Sababaraha léngkah deui pikeun nyieun kaca.

donat hérang coklat

Resep Kue Kotor Klasik

Resep donat jajan goreng klasik anu ngajantenkeun donat moda paling enak kantos aya! Cahaya sareng garing di luarna, lembut, beueus, sareng cake dina jero. Waktos Persiapan:10 mnt Waktos Masak:dua puluh mnt Total Waktos:30 mnt Kalori:342kcal

Bahan-bahanna

Resep Kue donat

  • 4 ons (112 g) mentega henteu asin lemes tapi henteu dilebur
  • 5 ons (140 g) gula pasir
  • dua ageung endog suhu kamar
  • 6 ons (168 g) mantega suhu kamar
  • dua sendok sari vanili
  • lima belas ons (420 g) Tepung Sadaya-Tujuan
  • dua sendok soda kuéh
  • 1 séndok téh soda kuéh
  • 1/2 séndok téh pala
  • 1/2 séndok téh uyah
  • 32 ons (896 g) lard atanapi minyak kanggo kagorengan (4 gelas)

Resep Glasur Donat Klasik

  • 5 ons (140 g) gula tipung
  • dua Séndok susu atanapi cai

Chocolate Donat Glasur

  • 4 ons (112 g) chip coklat
  • dua Séndok mantega
  • 1 Séndok sirop jagong atanapi glukosa / madu
  • dua Séndok krim beurat

Gula Kayu Manis

  • 1 cangkir gula pasir
  • dua Séndok kayu manis

Parabotna

  • FryDaddy Deep fryer atanapi pot beurat kalayan térmométer
  • Sendok atanapi spatula
  • Panci lambaranana nganggo rak pendingin

Pitunjuk

Kanggo Donat

  • Dina mangkok adun anjeun sareng dayung atanapi kantétan whisk, krim mentega anu lemes sareng gula dina kecepatan tinggi sedeng dugi campuranana warnana warna sareng mengembang.
  • Nalika dicampurkeun kana low, tambahkeun dina hiji endog, ngantep éta dicampur teras nambihan dina endog kadua sareng campuran dina speed sedeng dugi sadayana lemes sareng ngagabung
  • Tambahkeun dina buttermilk sareng vanili sareng gaul dugi ka ngahiji
  • Sedengkeun campuran kana low, tambahkeun kana tipung, uyah, baking powder, baking soda, sareng pala sareng gaul dugi adonan digabungkeun. Entong teuing campuran. Adonan bakal caket.
  • Ringan tipung permukaan damel anjeun sareng mindahkeun adonan caket kana permukaan tipung.
  • Pencét adonan turun sakedik dugi ka kandelna kira-kira 1 '.
  • Melu adonan kana nyalira 3-4 kali dugi adonan rata.
  • Tepangkeun adonan turun sakitar 1/2 'atanapi nganggo pin gulung. Hayu adonan sésana 5-10 menit bari minyak anjeun manas.
  • Hurungkeun FryDaddy anjeun atanapi mimitian manaskeun minyak anjeun ka 360ºF-375ºF (182ºC -190ºC). Nyetél stasiun solokan pikeun donat ku cara nempatkeun kompor pendinginan dina loyang pikeun néwak minyak.
  • Anggo cutter donat atanapi cutter ring kanggo motong donat. Anjeun tiasa mencét sésana sareng gulung deui kanggo kéngingkeun seueur donat anu anjeun tiasa. Ngan tetep dina émutan langkung anjeun damel adonan, beuki tangguh donatna bakal kénging.
  • Tambihkeun donat kana minyak panas nganggo séndok slotted anjeun pikeun nurunkeun lembut. Goreng donat salami 2 menit teras flip deui sareng tumis kanggo 1 menit deui.
  • Goreng liang donat anjeun sakitar 1 menit, aduk teras dorong ka handap nganggo séndok anjeun dugi ka coklat emas di luar.
  • Mindahkeun adonan kana rak anu tiis dina loyang supados minyakna solokan tina donat
  • Sakali donat anjeun asak anjeun tiasa ngagulung kana gula bubuk, gula kayu manis, glasikeun ku glas donat atanapi glas coklat!
  • Simpen donat dina kantong kertas dina suhu kamar dugi ka dua dinten. Éta anu paling didahar seger! Entong kulkas.

Resep Glasur Donat Klasik

  • Ayak gula tipung kana mangkok teras tambihan susu (atanapi cai). Kocok babarengan pikeun ngagabung, tambahkeun deui gula tipung supados langkung kentel atanapi langkung susu supados langkung ipis.

Chocolate Donat Glasur

  • Dina mangkok ukuran sedeng, tambahkeun krim beurat, mantega sareng sirop jagong kana kiripik coklat. Gelombang mikro selama 30 detik sareng aduk sasarengan dugi ka coklat lebur. Gelombang mikro pikeun 15 detik deui upami diperyogikeun.

Catetan

Kasalahan umum nalika ngadamel donat jajan

1. Nganggo pot anu salah Donat ngalegaan langkung seueur tibatan anu diémutan nalika kagorengan, janten anjeun hoyong pastikeun nganggo pot anu cekap (sareng cekap jangkung). Pikeun nyingkahan dapur pabalatak gélo. Abdi resep nganggo pot anu saé jangkung atanapi ngagoreng bapak anu tiasa nyepeng sahenteuna dua kali minyak anu kuring peryogikeun. 2. Overmixing / undermixing Donat jajan ngan ukur kedah dicampur dugi dikombinasikeun, sedengkeun donat ragi peryogi langkung seueur campuran. Pastikeun nuturkeun pitunjuk kalayan ati-ati pikeun nyegah donat jajan anu tangguh. 3. Anggo thermometer Térmométer anu saégampang dipilari di seueur toko atanapi online sareng ngan ukur $ 10-15. Serius, upami anjeun badé ngadamel donat langkung saé ngan saukur mésér hiji. Aya trik sanésna ngeunaan cara nguji minyak anjeun, tapi upami anjeun usaha pikeun ngadamel donat anjeun moal hoyong éta digoréng. Pastikeun pikeun terus nguji suhu minyak anjeun sateuacan nempatkeun donat énggal, kusabab darajatna tiasa turun naek kalayan gampang. 4. Gorengan dina suhu anu handap teuing atanapi luhur Suhu anjeun ngagoreng donat anjeun penting pisan. Goreng teuing sateuacana sareng bakal lami teuing pikeun donat masak, ngantep minyak ngaseuk kana adonan sareng ngadamel donat anu baseuh. Goreng teuing sareng tiasa ngabeuleum sisi donat gancang teuing, hasilna pusat anu henteu asak. 5. Ngahapus donat anjeun salah Kesalahpahaman umum nyaéta yén donat kedah dikuras langsung dina anduk kertas. Abdi nembé terang yén éta leres-leres pang alusna na kana rak kawat kalayan loyang handapeunana pikeun néwak minyak. Ieu ngajantenkeun donat tina diuk dina minyak nyalira dina anduk kertas, ngajantenkeun langkung renyah!

Gizi

Ngalayanan:1donat|Kalori:342kcal(17%)|Karbohidrat:53g(18%)|Protéin:5g(10%)|Gajih:12g(18%)|Gajih jenuh:7g(35%)|Kolesterol:62mg(dua puluh hiji%)|Natrium:237mg(10%)|Kalium:139mg(4%)|Serat:1g(4%)|Gula:26g(29%)|Vitamin A:400IU(8%)|Kalsium:62mg(6%)|Beusi:duamg(sabelas%)