Kue Berry Chantilly

Kue Berry Chantilly didamel kuéh vanili lembut dilapiskeun berry campuran seger sareng dibekukan ku topéng mascarpone anu raoseun dikocok.

Pertama kali kuring ngaraosan a jajan Chantilly berry , éta ti Utuh Pangan. Kuring hooked. Kuring peryogi kauninga langkung seueur ngeunaan ngeunah ieu kueh vanili dilapis ku seger ngeusian kueh berry sareng tiris krim krim mascarpone lampu sareng krim!



jajan Chantilly berry

Tétéla, kuring henteu ngan ukur hiji. Jalma anu cinta Sakabeh pangan Berry Chantilly jajan sacara praktis sumanget, sareng kuring henteu leres-leres nyalahkeun aranjeunna.



Naon ari kuéh Chantilly?

Janten pikeun kuring, kuéh Chantilly nyaéta kuéh vanili anu dihias ku buah seger sareng krim pecut anu diamis (krim Chantilly).



kumaha ngadamel kueh Chantilly berry

pamaén baskét pangalusna tina daptar waktos

Tapi dina perjalanan terakhir urang ka Hawaii, kami lirén di tempat anu kawéntar Bakery Ted urang sareng ngagaduhan sapotong kueh Chantilly anu kawéntar. Kira rasa naon nya? Kue coklat digégél ku ibun anu beunghar anu mirip sareng ibun pecan kalapa tapi tanpa kalapa sareng pecan. Janten kueh Chantilly tiasa ogé kueh Coklat gumantung kana anu anjeun naroskeun.

Naon bedana Kue Chantilly sareng Kue Gentilly?

Kadang kueh Chantilly disebut kuéh Gentilly.



Beda utama antara kuéh Gentilly sareng Chantilly nyaéta kuéh Gentilly biasana ngagaduhan buttermilk tibatan susu biasa dina resep jajan. Ibun biasana ngandung kéju krim sareng ibun mascarpone.

anjeun maéhan kuring pilem leutik

Upami anjeun hoyong nganggo kueh dumasar buttermilk tinimbang kuéh vanili kuring, parios abdi resep kueh buludru buludru bodas .

Naon krim Chantilly?

Janten di dieu dimana janten langkung ngabingungkeun. Krim Chantilly sacara harfiah ngan krim dikocok anu parantos dimanis sareng sari vanili ditambih. Ngaran Chantilly saleresna asalna tina tempat anu sakuduna ditimukeun, Château de Chantilly di Perancis.



Abdi resep kana rasa krim Chantilly anu didamel ku kéju mascarpone sareng krim kéju. Kuring nganggo krim dikocok stabil dina resep ogé.

Krim Chantilly kalayan mascarpone sareng krim kéju

The sajarah krim Chantilly saleresna lumayan matak upami anjeun hoyong maca langkung seueur perkawis panemu tapi kuring moal ngasuh anjeun sareng sadayana di dieu. Kuring ngarti pisan teu sadaya jelema mangrupikeun kutu buku kadaharan anu aneh sapertos kuring.

Kumaha cara anjeun ngadamel Kue Berry Chantilly?



Janten kuring nebak vérsi Berry Chantilly Cake kuring mangrupikeun palang antara kuéh Chantilly klasik sareng kuéh Gentilly kusabab kuring resep kuéh vanili mengembang kalayan buah tapi resep krim kéju / mascarpone frosting dibandingkeun krim dasar dikocok.

Naha anjeun nuju drool?

  • Mimitian ku ngadamel kueh vanili bolu. Pastikeun anjeun nganggo sadaya bahan anu didaptarkeun sareng éta haneut, upami kueh anjeun tiasa kénging. Upami anjeun henteu tiasa kénging tipung jajan di daérah anjeun, cobi atuh resep jajan bodas . Entong ngalakukeun substitusi tepung jagong éta pikeun metoda creaming tibalik, anjeun bakal kéngingkeun tékstur roti jagung.
  • Salajengna, ngadamel ibun mascarpone. Krim babarengan mentega anu lemes sareng krim kéju dugi ka rata. Teras lebetkeun kana kéju Mascarpone sareng krim dugi ka rata. Tambihkeun kana gula tipung dugi ka ngahiji sareng rata.
  • Pecut krim beurat kana puncak lemes sareng nambihan ekstrak vanili sareng campuran puding instan. Campur dugi dikadukeun. Melu krim dikocok sacara saksama kana ibun mascarpone.
  • Beulah lapisan kuéh anjeun dina satengah panjangna.
  • Tempatkeun lapisan kuéh anu munggaran anjeun ka handap teras sebarkeun lapisan raspberry atanapi beri anu ipis. Abdi biasa ngeusian kueh berry Kusabab kuring gaduh sababaraha on leungeun.
  • Ayeuna sumebar lapisan kandel saé ibun mascarpone anjeun sareng lapisan dina sababaraha buah beri. Kuring henteu nyiksikan aranjeunna supados aranjeunna henteu netes kana ibun abdi kecuali upami strawberry ageung pisan maka kuring nyiksikan kana satengah.
  • Ngulang prosés sareng lapisan cake, frosting sareng berry anu sanés.
  • Béréskeun ibunkeun jajan sareng sésa tiris mascarpone sareng luhur kalayan buah anu langkung seger.
  • sakabeh kadaharan berry Resep jajan Chantilly

    Naha kuéh Chantilly kedah didinginkan

    Kusabab kueh berry Chantilly ieu ngandung buah seger sareng krim dikocok, éta kedah disimpen dina kulkas. Krim dikocok stabilisasi ku campuran puding vanili sanaos éta ibunna stabil salami 1-2 dinten teu aya masalah.

    kueh chantilly berry

    cookies natal gampang dilakukeun sareng murangkalih

    Kue Berry Chantilly tiasa dibawa kana suhu kamar sateuacan tuang (1-2 jam) kalayan henteu aya masalah sareng saleresna raoseun langkung saé nalika haneut sakedik.

    Kuring terang ieu kadéngé gélo tapi henteu nyimpen kuéh ieu panonpoé. Bakal lebur.

    Lalajo video jajan berry berry kuring di handap upami anjeun pelajar visual sapertos kuring sareng kedah ningali kumaha éta sadayana tiasa babarengan!


    Kue Berry Chantilly

    Kue Berry Chantilly didamel ku lapisan lembut kuéh vanili, buah seger, sareng ibun mascarpone dikocok mengembang. Waktos Persiapan:lima belas mnt Waktos Masak:30 mnt Total Waktos:Opat lima mnt Kalori:544kcal

    Bahan-bahanna

    Resep Kue Vanili

    • 13 oz (368.54 g) tipung kueh dipurih
    • 13 oz (368.54 g) gula pasir
    • 3 TSP (14.79 g) soda kuéh
    • 1/4 TSP (0,25 TSP) soda kuéh
    • 1/2 TSP (0,5 TSP) uyah
    • 8 oz (226.8 g) mantega henteu dijantenkeun
    • dua TSP (1 Séndok) sari vanili
    • 1 TSP sari almond
    • 10 oz (283.5 g) susu sakabeh suhu kamar
    • 3 oz (85,05 g) minyak sayur
    • 3 ageung (3 ageung) endog suhu kamar

    Bahan Krim Chantilly

    • 16 oz krim kéju dilembut
    • 8 oz mentega henteu asin dilembut
    • 16 oz kéju mascarpone dilembut
    • 22 oz gula tipung diayak
    • 1 TSP sari almond
    • 1 TSP sari vanili
    • 8 oz krim pecut beurat
    • dua TSP campuran puding instan Atanapi panyawat krim sebat anu sanés. Tingali tulisan kuring: https://sugargeekshow.com/recipe/stabilized-whipped-cream/

    Berry Cake ngeusian

    • dua cangkir buah beri seger atanapi beku
    • 2.5 oz gula
    • 1 oz cai
    • 1 oz aci jagong
    • 1 TSP jeruk nipis
    • dua TSP jeruk nipis

    Parabotna

    • Nang adun
    • Tip Pipa Buleud sareng Kantong Pipa

    Pitunjuk

    Parentah Kue Vanili

    • Catetan: Penting pisan pikeun bahan tiis anjeun dina suhu kamar atanapi rada haneut. Tingali pidéo pikeun tips. Panas oven dugi ka 335º F / 168º C - 350º F / 177º C. Kuring condong nganggo suhunan handap pikeun nyegah kuéh kuring janten poék teuing di luar sateuacan di bérés dipanggang.
    • Tempatkeun 4oz susu sareng minyak dina mangkok atanapi gelas anu misah teras sisihkan
    • Ngagabungkeun susu sésana, ekstrak vanili, ekstrak almond sareng endog kamar dina cangkir ukur anu kapisah sareng sisihkan
    • Ukur bahan garing (tipung, gula, baking powder, baking soda, sareng uyah) teras lebetkeun kana mangkok mixer standar.
    • Pasang ngawelah kana mixer, sareng hurungkeun kecepatan anu pang launna (setélan 1 dina mixer Kitchen Aid). Lalaunan tambihan sakedik mentega lemes anjeun dugi sadayana ditambih. Hayu campuran dugi adonan nyarupaan keusik kasar.
    • Tambihkeun campuran susu / minyak kana bahan garing sareng gaul dina saur sedeng (laju 4 dina KitchenAid kuring) sareng campuran salami 2 menit pinuh. Entong léngkah ieu atanapi kuéh anjeun moal naék.
    • Tambihkeun kana 1/3 campuran susu / endog anjeun. Balikeun 2 kali deui dugi adonan nembé digabungkeun. Tong hilap kerok mangkok anjeun.
    • Kuring sok ngamimitian ku ngabakar salami 25 menit kanggo 8 'sareng muih anu langkung alit sareng 30 menit kanggo 9' sareng jajan anu langkung ageung teras mariksa kasalahan. Upami muih masih leres-leres jiggly, kuring nambihan 5 menit deui. Kuring mariksa unggal 5 menit saatos éta dugi ka kuring caket teras éta unggal 2 menit. Kue dilakukeun nalika tusuk gigi dilebetkeun di tengahna kaluar sareng sababaraha remah.
    • Angkat panci jajan tina oven sareng 'toél' sakedik dina konter sakali kanggo ngaluarkeun hawa tina jajan sareng tetep tina nyusut henteu merata.
    • Simpen kuéh dina rak anu teras pencét turunkeun kubah langsung ku tangan tutup oven. Saatos kuéh parantos tiis salami 10 menit atanapi panci cekap tiis kanggo némpél, flip kuéh-kuéh teras angkat tina panci kana rak anu mendingan janten tiis sadayana. Bungkus bungkus plastik sareng adus dina kulkas.
    • Sakali muih téh tiis dina kulkas (sakitar sajam kanggo ukuran ieu, langkung lami pikeun kuéh langkung ageung), tort, eusian sareng jaket remuk sakaligus. Upami anjeun henteu ngarencanakeun palapis remah dinten anu sami, anjeun tiasa ngantepkeun muih anu dibungkus dina méja. Chilling tiasa garing kuéh anjeun sateuacan diisinan, janten hindari disimpen dina kulkas langkung lami tibatan diperyogikeun. Kue tiasa beku dina kantong beku pikeun dianggo engké ogé.

    Parentah Cream Chantilly

    • Krim babarengan mentega anu lemes, krim kéju sareng kéju mascarpone sasarengan nepi ka rata.
    • Tambihkeun kana gula tipung sareng teraskeun nyurup dugi dikadukeun
    • Pecut krim dikocok kana puncak lemes. Tambahkeun dina campuran puding pikeun nyetél krim dikocok sareng pecut dugi ka ngahiji. Tambahkeun dina sari vanili sareng almond. Puncak kedah teguh tapi henteu dibengkokkeun. Ieu kajadian gancang janten nonton krim anjeun raket! Pariksa resep krim dikocok anu stabil pikeun ningali pilihan séjén anu tiasa dianggo salain campuran puding instan.
    • Melu campuran krim kéju anjeun sareng krim dikocok babarengan pikeun ngadamel ibun anjeun.

    Berry Cake ngeusian

    • Tempat anu berry dina panci sedeng kalayan 2,5 oz gula sareng bawa ka simmer.
    • Ngagabungkeun aci jagong sareng cai tiis janten bubur. Tuang bubur kana buah anu ngageleger.
    • Masak sababaraha menit dugi campuranna kandel (1-2 menit). Cabut berry tina panas sareng aduk dina zona hiji jeruk nipis sareng jeruk nipis anjeun.
    • Berry keusikan ngeusian sateuacan ngagunakeun.

    Catetan

    Kuring nganggo dua panci kue bulat 8'x2 'pikeun resep ieu tapi anjeun tiasa nganggo kalkulator adonan jajan pikeun ngatur resep naon waé kuéh anu anjeun pikahoyong. 1. Pastikeun sadaya bahan anjeun (endog, krim kéju, susu, mantega sareng sajabana) suhu kamar. Pariksa tulisan blog kuring dina bahan rohangan hacks 2. Anggo skala pikeun beurat bahan anjeun (kalebet cairan) kacuali dititah anu sanés (Sendok, sendok, ciwit sareng sajabana). Ukuran métrik aya dina kartu resep. Bahan skala langkung akurat tibatan nganggo cangkir sareng ngabantosan mastikeun kasuksésan resep anjeun. 3. Prakték Mise en Tempat (sadayana aya dina tempatna). Ukur bahan anjeun sateuacana sareng siapkeun sateuacan anjeun mimiti nyampur pikeun ngirangan kasempetan ngahaja ngantepkeun hiji hal. 4. Dingin kuéh anjeun sateuacan ibun sareng dieusian. Anjeun tiasa nutupan kué ibun sareng tiis dina fondant upami anjeun hoyong. Kue ieu ogé saé kanggo ditumpukkeun. Abdi teras-teras nyimpen kuéh kuring dina kulkas sateuacan dikantunkeun supados gampang diangkut. Diajar langkung seueur ngeunaan ngahias kuéh munggaran anjeun. 5. Upami resep nyauran bahan-bahan khusus sapertos tipung jajan, ngagentoskeun sareng tipung tujuan sareng aci jagong henteu disarankeun kecuali ditetepkeun dina resep éta henteu kunanaon. Bahan substitusi tiasa nyababkeun resep ieu gagal. Sadaya tipung tipung mangrupikeun tipung polos sareng teu aya ajen naék. Cai mibanda tingkat protéin 10% -12% Tepung kuéh mangrupikeun tipung anu lembut sareng protéin rendah 9% atanapi kirang.
    Sumber tipung kueh: Inggris - Shipton Mills Cake & Pastry Tepung

    Gizi

    Kalori:544kcal(27%)|Karbohidrat:60g(dua puluh%)|Protéin:3g(6%)|Gajih:33g(51%)|Gajih jenuh:dua puluhg(100%)|Kolesterol:94mg(31%)|Natrium:197mg(8%)|Kalium:103mg(3%)|Serat:1g(4%)|Gula:56g(62%)|Vitamin A:865IU(17%)|Vitamin C:0,2mg|Kalsium:79mg(8%)|Beusi:0,2mg(1%)