Resep Dasar Muffin

Resep muffin dasar anu pangsaéna pikeun dianggo salaku dadasar pikeun kombinasi rasa anu teu aya watesna

Resep muffin dasar ieu sapertos anu anjeun mendakan di toko roti. Muffin ieu lemes, buttery sareng super saderhana pikeun ngaropea. Aduk campuran-in karesep anjeun sareng jantenkeun rasa muffin gaya bakery anu teu aya tungtungna supados sadayana tiasa ngagaduhan rasa anu dipikahoyong.



Muffin karesep kuring nyaéta muffin blueberry-gaya bakery tapi putri abdi resep muffin chip coklat. Salaki kuring resep nambihan buah garing sareng kacang sapertos muffin jeruk badam cranberry kuring pikeun mimiti gancang sareng séhat dina sapoe.



Ieu panginten janten kejutan pikeun sabagian tapi anjeun henteu merta peryogi resep énggal kanggo unggal variasi barang dipanggang. Kaseueuran tukang roti gaduh resep basa anu sampurna pikeun sadayana cookies gula , kueh vanili , cupcakes , ibun buttercream vanili sareng tangtosna muffins.



Teras, aranjeunna nyabit-nyabit éta salah sahiji resép kalayan béda ekstrak, rempah, sareng campuran. Campuran nyaéta hal-hal anu henteu mangaruhan kimia tina resep dasarna sapertos kacang sareng buah. Nambahkeun hal-hal sapertos waluh, cau atanapi coklat ogé tiasa tapi tiasa nyandak uji coba sakedik deui pikeun mastikeun yén hasil akhirna masih saimbang.

bahan dina mangkok kaca leutik pikeun dicampurkeun kana adonan muffin dasar

Tina hiji resep dasar ieu, anjeun tiasa nyiptakeun ratusan kombinasi rasa anu unik! Pikaresepeun pisan huh! Kantun turutan resep dasar muffin di handap ieu sareng aduk bahan tambahan karesep anjeun.

Naon anu janten resep muffin dasar anu sampurna ieu



Muffin lemes sareng lemes ieu ngagaduhan tékstur endah na tina didamel babarengan mentega sareng gula heula, teras nambihan dina endog, teras di béréskeun sareng campuran tipung sareng campuran buttermilk.

Ati-ati ulah kaleuleuwihi campur gaul atanapi anjeun tiasa nambihan tunneling. Tunneling nyaéta nalika lem dina tipung janten langkung dikembangkeun sareng ngajebak hawa dina jero roti anu dipanggang. Tunneling anu saé pikeun roti, henteu saé pisan pikeun muffin.

muffin jeruk cranberry didamel tina resep dasar muffin

  • Tepung Kue - Ngajantenkeun muffin ieu super lembut sareng mengembang. Upami anjeun henteu tiasa mendakan tipung jajan anjeun tiasa nganggo tipung serbaguna waé. Pikeun unggal 1 gelas (5 ons) tipung, kaluarkeun dua Tepung sendok tipung sareng ganti ku aci jagong. Teras ayak. (ngan ukur pikeun resep ieu, sanés kanggo resep kuéh vanili mah).
  • Siki - Nambihan rasa anu sakedik sareng asem tina buttermilk ngarecah gluten dina tipung, ngahasilkeun muffin anu langkung lembut. Teu aya buttermilk? Ukur tambahkeun 1 Séndok cuka bodas kana 1 gelas susu biasa sareng ngantep éta ngantor salami 10 menit.
  • Mantéga - Méré muffin rasa anu raos sareng nambihan kalembaban. Anggo mentega kualitas luhur sapertos plugra atanapi kerrigold kanggo rasa anu pangsaéna!
  • Bubuk Bubuk & Soda Panggang - Muffins nyandak seueur agén naék pikeun kéngingkeun puncak muffin ageung. Upami anjeun at a luhurna , pastikeun anjeun ngalakukeun sababaraha pangaluyuan.
  • Panggang Dina Suhu Tinggi - Panggang dina suhu anu langkung luhur masihan muffin ieu angkat anu saé sareng ngajantenkeun super mengembang.



Abdi resep luhur muffins kuring ku gula sparkling. Ieu masihan muffin anu katingalina ku cara bakery dina gula anu saéstuna ngabantosan muffin beueus. Gula hibroskopis sareng nyerang Uap tina hawa sababna barang dipanggang langkung seueur gula (sapertos sirop jagung fruktosa tinggi) tetep moister langkung lami. Sanés kuring nyarankeun anjeun nempatkeun sirop jagong fruktosa tinggi dina muffin anjeun (yuk).

tilu muffin dasar sareng gula hérang dina luhur kertas coklat

Kombinasi rasa muffin

Ayeuna pikeun bagian anu pikaresepeun! Datangna ku rasa anu pikaresepeun! Gampang pisan pikeun ngarobih resep muffin dasar anjeun kana naon waé. Peryogi ideu? Pariksa bongbolongan di handap. Anjeun tiasa nambihan sakitar 1 gelas tanpa mangaruhan resep na.



Upami tambihan beueus pisan, ngirangan jumlah anu anjeun tambahkeun kana 1/2 gelas. Muffin kalayan buah seger atanapi berry kedah tetep didinginkan pikeun nyegah nyetak.

Berry - buah beri biru, buah beri hideung, buah prambus (seger atanapi beku)
Buah Seger - Stroberi dicincang, persik, apel, pir (seger pangsaéna)
Kacangan - kacang almond panggang, pecan candied, kacang macadamia, kenari, pistachios
Buah Kering - Cranberry, kismis, strawberry, kalapa panggang, céri
Permen - Kiripik coklat, mini M&M, bit karamel

resep muffin dasar kalayan tambahan

naon bedana pasta almond sareng marzipan

Cara séjén pikeun ngarobih resep dasar muffin

Kumisan ti campuran, aya sababaraha cara séjén pikeun ngaropea resep muffin anjeun tanpa aya panyaluyuan utama.

Rempah-rempah - Tambihkeun sajumlah rempah anu anjeun resep sapertos kayu manis, cengkéh, jahé atanapi pala ka adonan muffin anjeun
Zest - Tambihkeun dina rasa buah sapertos jeruk nipis, jeruk nipis atanapi jeruk pikeun aksen tambihan anjeun
Gula - Ganti satengah atanapi sadayana gula anjeun sareng gula beureum pikeun rasa anu langkung haneut
Mantéga - Ganti satengah atanapi sadayana tina mantega sareng mantega coklat pikeun rasa anu langkung jero, langkung raoseun

resep muffin dasar sareng jeruk nipis sareng blueberry seger

Naon bedana muffins sareng cupcakes?

Anjeun panginten panginten aya bédana antara muffin sareng cupcake. Naha aya bédana? Sababaraha panginten nyarios muffin ngan ukur cupcake tanpa ibun. Tapi aya sababaraha bédana ogé.

Muffin condong janten alat pengering sareng langkung lebet tibatan cupcake. Éta tiasa gurih atanapi amis (sami sareng scone). Ganti tipung bodas ku gandum sareng gandum sareng éta dianggap pilihan sarapan séhat. Cupcake hartosna raoseun sapertos kuéh tapi langkung alit. Pisan beueus, amis sareng katutupan dina ibun tina sababaraha jenis.

Cupcakes henteu dianggap séhat kecuali upami anjeun ngitung ngan ukur ngan ukur hiji cupcake tibatan sacara lengkep nyiksikan rencana diet (anu kuring atanapi henteu janten kaliru).

kombinasi muffin anu béda didamel tina resep muffin dasar anu sami dina lambaran cookie biru

Kumaha anjeun tiasa ngadamel muffin langkung lembab?

Ngan kusabab muffin anu dimaksad janten pengering tibatan cupcake sanés hartosna anjeun hoyong hilap ngeunaan kalembaban sadayana. Upami cupcakes anjeun sigana garing teuing, anjeun tiasa nambihan sababaraha bahan tambihan supados langkung lembab.

  1. Ganti satengah susu sareng yogurt atanapi krim haseum pikeun beueus tambih sareng kagorengan
  2. Tambihkeun dina 1/4 cangkir apel pikeun uap anu ditambih, tong hariwang, ieu moal ngajantenkeun cupcakes anjeun sapertos apel.
  3. Ganti satengah gula sareng gula beureum . Molase dina gula coklat nambihan langkung seueur asor sareng rasa pikeun resepna.
  4. Ganti dua séndok gula ku madu, molase atanapi sirop jagong . Bahan-bahan ieu nyaéta hygroscopic hartosna aranjeunna narik uap tina hawa sareng ngajaga muffin éta saé sareng beueus!
  5. Ganti satengah mentega sareng minyak sayur . Krim mentega sareng minyak sareng gula sapertos biasana. Minyak ngajantenkeun muffin tina teu raos garing, utamina upami aranjeunna kedah tetep didinginkan (muffin sareng buah seger)
  6. Tetep muffin dina suhu kamar . Kacuali muffin anjeun ngagaduhan buah, teu aya alesan pikeun ngajaga éta dina kulkas. Kulkas ngan garing ka barang anu dipanggang sareng ngajantenkeun mantega dina hampang. Mentega tiis condong raos garing dina roti panggang.

Resep Dasar Muffin

Anggo resep muffin dasar ieu salaku dasar pikeun kombinasi rasa anu teu aya watesna! Muffin ieu lampu, mengembang sareng buttery. Ngeunah pisan! Waktos Persiapan:10 mnt Waktos Masak:dua puluh mnt Kalori:220kcal

Bahan-bahanna

  • 4 ons (113 g) mentega henteu asin (1/2 gelas) lemes
  • 5 ons (142 g) gula pasir (3/4 cangkir)
  • dua ageung endog suhu kamar
  • dua sendok sari vanili
  • 10 ons (284 g) tipung jajan (2 gelas)
  • 3 sendok soda kuéh
  • 1 séndok téh soda kuéh
  • 1/2 TSP uyah
  • 8 ons (227 g) mantega (1 gelas) suhu kamar
  • 3 Séndok sanding gula (opsional pikeun naburkeun di luhur)

Parabotna

  • Adun (nangtung atanapi genggem)

Pitunjuk

  • PENTING: Pastikeun sadaya bahan anjeun aya di rohangan temp (tingali catetan dina handapeun resep)
  • Panaskan oven anjeun ka 400ºF - Bariskeun kaléng muffin nganggo palapis kertas.
  • Ayak babarengan tipung anjeun, baking powder, baking soda, sareng uyah. Disisihkeun.
  • Krim sasarikeun mantega sareng gula anjeun dina mangkok sedeng sareng adun sampeu hampang sareng lemes
  • Tambihkeun kana endog sareng vanili anjeun. Teruskeun nyusut dugi ka warna na pucet
  • Nalika dicampurkeun dina low, tambahkeun dina 1/3 tina campuran tipung anjeun, teras 1/3 tina buttermilk anjeun. Ngulang dua kali deui dugi ka ngahiji. Entong overmix.
  • Melu campuran-in anu anjeun pikahoyong sapertos buah, kacang atanapi rempah.
  • Eusian palapis anjeun dugi ka luhur ku adonan muffin. Top ku langkung seueur campuran upami hoyong sareng gula hérang.
  • Panggang salami 15-20 menit atanapi dugi ujungna mimiti coklat sareng tusuk kai kaluar bersih nalika dilebetkeun kana tengah muffin.
  • Hayu muffins anjeun tiis dina panci salami 10 menit teras pindahkeun kana rak anu tiis pikeun niiskeun sesa jalan.

Catetan

Hal-hal Penting Pikeun Catet Sateuacan Anjeun Mimitian 1. Bawa sadaya bahan anjeun ka suhu kamar atanapi bahkan haneuteun sakedik (endog, mantega, mantega, sareng sajabana) pikeun mastikeun adonan anjeun henteu peupeus atanapi ngagulung. 2. Anggo skala pikeun beurat bahan anjeun (kalebet cairan) kacuali dititah anu sanés (Sendok, sendok, ciwit sareng sajabana). Ukuran métrik sayogi dina kartu resep. Bahan skala langkung akurat tibatan nganggo cangkir sareng ngabantosan mastikeun kasuksésan resep anjeun. 3. Prakték Mise en Tempat (sadayana aya dina tempatna). Ukur bahan anjeun sateuacana sareng siapkeun sateuacan anjeun mimiti nyampur pikeun ngirangan kasempetan ngahaja ngantepkeun hiji hal. 4. Upami resep nyauran bahan-bahan khusus sapertos tipung jajan, ngagentoskeun sareng tipung tujuan sareng aci jagong henteu disarankeun kecuali ditetepkeun dina resep éta henteu kunanaon. Bahan substitusi tiasa nyababkeun resep ieu gagal.

Gizi

Ngalayanan:1g|Kalori:220kcal(sabelas%)|Karbohidrat:30g(10%)|Protéin:4g(8%)|Gajih:9g(14%)|Gajih jenuh:5g(25%)|Kolesterol:40mg(13%)|Natrium:217mg(9%)|Kalium:123mg(4%)|Serat:1g(4%)|Gula:13g(14%)|Vitamin A:293IU(6%)|Kalsium:59mg(6%)|Beusi:1mg(6%)